L'Agència Reus Promoció estrena la seva nova seu en el 'palauet'

L'Ajuntament va comprar l'antic dispensari antituberculós a la Generalitat per 202.965 euros i l'ha restaurat

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va inaugurar ahir la nova seu de l’Agència Reus Promoció a l’antic dispensari antituberculós, el petit edifici modernista situat al número 34 del carrer de Sant Joan.

L’acte va comptar amb la nombrosa presència de representants del sector comercial i turístic de la ciutat, a més del gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, i dels expresidents del Patronat de Turisme de Reus, en anteriors governs municipals, com Estanislau Salvadó (el seu creador), i Teresa Pallarès i Martina García.

Després dels parlaments d’Octavi Bono i Carles Pellicer, l’equipament va quedar oficialment inaugurat i els assistents van poder brindar amb una copa de cava.

L’Agència ha iniciat aquesta setmana el servei des de la nova seu, una vegada finalitzat el trasllat des de les dependències del raval de Robuster. El nou equipament ha obert al públic com a nova seu de Reus Promoció i com a punt d’atenció de suport a l’oficina d’informació central, ubicada als baixos del Gaudí Centre, a la plaça del Mercadal.

L’alcalde recorda que «la compra i rehabilitació de l’edifici modernista ens ha permès realçar el patrimoni arquitectònic de la ciutat i, a la vegada, dotar l’Agència Reus Promoció d’una seu i una ubicació privilegiades.

Per primera vegada des que es van crear als anys 80, els serveis municipals de Turisme tindran seu pròpia. És un fet significatiu, que demostra l’aposta del Govern de Reus per la promoció integral de la ciutat, com a política de suport i de dinamització de les activitats econòmiques relacionades».

 

El projecte de reforma

El projecte de reforma de l’antic dispensari antituberculós, elaborat pels serveis tècnics de la Regidoria d’Arquitectura i Urbanisme, ha previst la redistribució de l’espai per al nou ús, la neteja exterior, l’enjardinament, la instal·lació de climatització, i l’adaptació de les instal·lacions a la normativa, etc.

Així, les obres han permès transformar l’espai per habilitar quatre espais: de treball, de reunions, d’atenció al públic i d’arxiu. L’actuació ha donat lloc a un vestíbul on s’obre el taulell d’atenció al públic i de suport a l’oficina d’informació central.

Les obres de rehabilitació han reemplaçat el fals sostre i han substituït les finestres en mal estat i la totalitat de les portes. El sistema de climatització i de renovació d’aire s’ha canviat completament, i també s’ha actuat en el clavegueram. Finalment, s’ha repassat la instal·lació elèctrica i s’ha habilitat la xarxa informàtica i de telefonia.

La finca té una superfície aproximada de 295 m2, 169 m2 dels quals es troben ocupats per l’edificació en planta baixa, i 126 pel recinte del jardí.

Les obres s’han executat amb un pressupost d’adjudicació de 123.218,91 euros, i ha comptat amb finançament del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari