Les escoles vibren per la vigília de les festes de Misericòrdia

Festiu. Quatre centres educatius de la capital del Baix Camp acullen diferents elements del Seguici per apropar a famílies de diferents barris la música i la dansa

| Actualizado a 25 septiembre 2021 19:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quatre centres educatius de la ciutat –l’Escola Joan Rebull, l’Escola Teresa Miquel i Pàmies, l’Institut Pi del Burgar i el Col·legi Públic Marià Fortuny– van ser ahir les localitzacions protagonistes per tal d’acollir un dels actes de les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. La tarda del dia de vigília, doncs, va desenvolupar-se amb els diferents elements del Seguici Festiu actuant, de forma repartida, als diferents centres. Això va permetre a les famílies de diferents barris tenir més a prop el punt de trobada festiu.

Una d’aquestes quatre, com va ser el cas de l’Escola Joan Rebull, va acollir una pila de persones al pati exterior: ni més ni menys que 320 persones, segons organització. Instants abans de les 19 hores, el pati del Joan Rebull estava ple de curiosos, tot esperant com arribaven, a torns, els diferents elements. Van entrar puntuals i de forma endreçada cap a l’interior de l’escola. Els més petits van venir a veure les agrupacions de les bèsties de la Víbria i l’Àliga de Reus; de gegants, el Vitxet i la Vitxeta; i dels balls, Pastorets, Cercolets i Prims. La parella del Vitxet i la Vitxeta va ser la primera de començar l’actuació. D’allò més motivats, els balladors van fer moure els gegants amb els seus vestits llampants i van anar escalfant motors per seguir animant la canalla assistent. 

La Víbria, en sortir, va fer ballar molts nens i nenes. Els seus pares van aprofitar cada segon per immortalitzar amb vídeos les diferents actuacions, així com balls espontanis que van fer els seus propis fills. Tot seguit, va ser el torn del Ball de Pastorets, que va deixar sorpresos els infants pel seu domini en els diversos saltirons perfectament realitzats.  

Els acolorits cercolets, per la seva banda, van obrir-se pas per demostrar que ells també s’ho sabien passar d’allò més bé. Per tant, les integrants del Ball de Cercolets va lluïr-se per la zona habilitada, envoltada de cadires de fusta estratègicament col·locades, i van animar, encara més, la jornada. Els aplaudiments per seguir totes i cadascuna de les cançons populars van convertir la zona d’esbarjo del centre en un entorn festiu de totes totes.  
Amb els seus característics i punxeguts barrets, els del Ball de Prims van continuar amb l’actuació. El moment àlgid, però, va coincidir amb la sortida de l’Àliga de Reus a escena. Va despertar els asseguts que van ballar des de la cadira. Els portadors de la bèstia, amb la seva vestimenta plena de daurats, va brillar mentre anava movent-se per la pista; el ball va combinar perfectament amb la música que l’acompanyava. 

Ja arribats a un quart de nou i, gairebé a l’altra punta de la ciutat, hi va haver una altra cua de famílies a l’entrada habilitada a l’Escola Teresa Miquel i Pàmies. Cadascuna va facilitar les seves entrades per poder ingressar-hi i, allà, s’hi van poder veure, preparats, els gegants Indis, el Basilisc, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, el Ball de Cavallets, el Carrasclet i els Xiquets de Reus. Els organitzadors, xifrant en 400 persones les assistents, van distribuir diligentment tothom a les seves cadires. 

La programació de les festes de la Mare de Déu de Misericòrdia va continuar fins a la tarda i la nit amb espectacles musicals, com ara el Petit Reggus, el 28è Reggus (ambdós a La Palma en hores diferents), a la plaça d’Anton Borrell hi va haver revetlla per part de l’Orquestra Nova Blanes i, al Parc de la Festa, n’hi va haver una altra amb l’Orquestra Allioli. 

Comentarios
Multimedia Diari