Les roses engalanen les façanes de Reus

‘Roses Reus’. La iniciativa pretén homenatjar aquesta flor, un símbol de la ciutat, amb la participació d’entitats, veïns i comerços

09 mayo 2021 16:00 | Actualizado a 09 mayo 2021 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus s’ha vestit de festa aquest cap de setmana. Des d’aquest divendres alguns edificis de la ciutat han engalanat les seves façanes amb roses vermelles. I és que la rosa és el símbol reusenc per excel·lència i s’ha volgut homenatjar amb aquesta iniciativa.

‘Roses Reus’ ha estat un projecte impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i ha comptat amb la col·laboració del Centre de Lectura de Reus.

Els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Reus i l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus, han estat els encarregats de dissenyar les decoracions florals a l’Ajuntament de Reus, el Palau Bofarull i l’entrada del Gaudí Centre.

Els visitants que ahir es passejaven per la Plaça Mercadal quedaven sorpresos: «Quina iniciativa més xula», deien alguns, i aprofitaven per fer-se fotos i compartir-les a les xarxes socials.

En el cas del Gaudí Centre, unes làmpades de roses grogues, blanques, taronges i vermelles penjaven del sostre de l’entrada.

Al Palau Bofarull, l’obra es titulava Núvols de roses amb la pretensió de convidar als visitants a endinsar-se a l’edifici.

La Casa Navàs, també s’ha sumat a la iniciativa decorant la façana que ahir, encara va ser més fotografiada. Durant aquest cap de setmana la Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, i El Pallol, també han decorat els seus aparadors amb roses i alguns establiments fins i tot en van regalar.

Concurs de roses

D’altra banda, el Centre de Lectura de Reus va lliurar ahir els premis del 74è Concurs Exposició Nacional de Roses. El concurs va rebre 53 fotografies a les xarxes socials del Centre de Lectura. Els guanyadors van ser: rosa Centre de Lectura per a Araceli Mestre; rosa Centre de Lectura 1859 per a Cristina Roigé; rosa Ciutat de Reus per a Marina Hortoneda; rosa Albert Via per a Manel Mora; composició floral per a Araceli Mestre; la millor rosa per a Maria Dolors Elias, i el premi a la fotografia més artística per a Laura Brull.

Comentarios
Multimedia Diari