L'Esquadra romana de la Sang celebra 310 anys d'història

El Dilluns Sant tindrà lloc una conferència per recordar la trajectòria de l'entitat

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aconseguir els 50 components a la Cohort Romana i obtenir aportacions econòmiques per ‘apadrinar’ els vestits tenen la seva raó de ser un una qüestió històrica. Els Armats de Reus celebren 310 anys des que es tingué constància documental de la primera aparició, el 10 de març de 1705, des de llavors són presents en gairebé tots els actes de la Setmana Santa reusenca.

«De ben segur hi ha molts moments especials a la història dels Armats de Reus. La més antiga és la primera aparició, però també en destaca l’època d’esplendor a la dècada dels anys cinquanta i seixanta, així com la més recent com el lliurament d’una Menció Honorífica Municipal per part de l’Ajuntament l’any 2007», expliquen des de l’organització.

El pas del temps ha comportat en l’esquadra romana alts i baixos, que amb el pas dels anys ha superat. El nombre d’Armats fins abans de la Guerra Civil no passà de vint components, una xifra superada després del conflicte.

L’any 1948 es va fer una campanya popular que va permetre reunir mig centenar d’Armats pels carrers de la ciutat. Aquesta fita esdevé el punt de partida de tres dècades esplendoroses de l’organització. En els anys posteriors els Armats de Reus són constants per mantenir aquest prestigi a la ciutat.

L’any 2007 va ser un altre dels moments destacats en la tricentenaria història dels Armats. La Reial Congregació de la Puríssima Sang, amb la col·laboració d’entitats públiques i privades, va adquirir 27 uniformes, una xifra que arribà a la trentena quatre anys després.

Des de llavors la Cohort ha seguit creixent fins a arribar a superar la quarantena de components en els actes de celebració de la passada Setmana Santa. Per celebrar els 310 anys d’història hi ha previst fer una conferència vers els Armats el Dilluns Sant, un fet que es vol consolidar omplint aquesta diada amb aquest acte cada any.

Exposició

Per obrir boca amb la Setmana Santa demà s’inaugura la mostra Opus Tessellatum Armats 2014, una exposició fotogràfica que restarà exposada tota la Quaresma a la Sala d’Armats del Temple de la Reia Congregació de la Puríssima Sang.

La mostra exhibirà les obres que han participat en el concurs fotogràfic amb la temàtica de plasmar la realitat dels actes dels Armats de la Sang de Reus que van participar durant la Quaresma i la Setmana Santa passada.

Comentarios
Multimedia Diari