Mas Magrané de Reus: un barri de gent compromesa

Els veïns volen que la plaça de la nova promoció de pisos dugui el nom dels germans Magrané

| Actualizado a 11 octubre 2021 06:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Descentralitzar les festivitats a la ciutat i homenatjar els germans Magrané posant el seu nom a la plaça de la nova promoció de pisos del barri. Aquestes dues peticions van ser les que va formalitzar ahir diumenge la presidenta de l’Associació de Veïns del Mas Magrané, Cori Parra. Ho va fer en el marc de la presentació oficial de l’entitat veïnal a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies de Reus.

A la trobada s’hi van presentar autoritats polítiques, gent del cos de la Guàrda Urbana, residents de la zona i representants veïnals de la capital del Baix Camp. També hi va ser Marcos Massó, president de la Federació d’Associació de Veïns de Reus, entitat a la qual l’Associació de Veïns del Mas Magrané també pertany.

Com s’apuntava al principi, la presidenta de l’associació veïnal va aprofitar l’esdeveniment per homenatjar la memòria dels germans Magrané. «Eren coneguts per portar una fàbrica de sabó, però també pel seu tarannà. Ajudaven tothom que necessitava aigua i en donaven del seu pou a aquells que els mancava», va especificar. 

Per aquesta raó, va demanar, «formalment», a l’Ajuntament que la plaça de la nova promoció de pisos del barri «dugui el nom dels germans Magrané». La seva petició va rebre molts aplaudiments.

La presentació en societat de l’associació, en marxa «fa prop de dos anys», va servir per fer palès com és d’activa amb l’organització d’activitats futures i per presentar els membres de la junta. Parra va esmentar els noms dels components d’aquesta i va fer-los sortir davant de tothom, a la tarima preparada per a l’ocasió. 

«L’associació ja és una realitat. Va començar amb la inquietud de gent compromesa, un grup heterogeni. Les restriccions per la Covid han fet més lent el procés, però ja som aquí. Som la vostra veu», va dir la presidenta als veïns i veïnes. 

Contra l’incivisme

La lluita contra l’incivisme va tenir protagonisme a la cita. La presidenta veïnal va recordar que «les nostres necessitats no s’aturen, volem que els nostres avis no estiguin desatesos, volem integració, benestar i reduir l’incivisme». 

L’alcalde, Carles Pellicer, també present a l’acte, va elogiar els veïns. «Les associacions veïnals són un punt de referència, ens informen de què necessiten. La ciutat és gran i tot no es pot arreglar, però es va fent tot amb el temps. L’incivisme, però, no ens ajuda. Som persistents i continuarem fent la nostra feina.», va afegir el batlle. La regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles, per la seva banda, va felicitar l’agrupació: «He viscut i percebut la feina que feu des del cor, amb passió i convenciment».

La trobada va incloure una ballada del Drac de Reus amb els tabalers del Ball de Diables de Reus. «Que vingui el Drac al barri és molt important, per descentralitzar una mica la festa a Reus», va dir Parra. Per acabar, hi va haver aperitiu popular i un sorteig de productes KM0. 

Comentarios
Multimedia Diari