Més d'un centenar d'obres vinculades a Reus

Temes tan diversos com una història de la ràdio al territori, l´obra de Xavier Amorós o commovedors relats sobre el càncer

19 mayo 2017 15:33 | Actualizado a 19 mayo 2017 15:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Les novetats editorials del darrer any vinculades a Reus o a la comarca superen el centenar.

Algunes de les més destacades són les històries curioses de la vida moderna, de la mà d’Anna Priscila Magriñà en Tot està connectat. En ella Magriñà es pregunta, entre altres qüestions, si Sherlock Holmes va arribar a dir alguna vegada «Elemental, estimat Watson»? o D’on ve l’expressió «síndrome d’Estocolm»?

Albert Sunyol, per la seva banda, explica en La meva, la nostra ràdio. Les ones a Reus com es va viure aquest fet social a la ciutat i al territori, amb un centenar de noms propis.

Pels incondicionals del poeta Xavier Amorós, Antoni Nomen proposa la lectura global de la seva obra en Xavier Amorós o el temps recuperat.

Per la seva banda, Josep Baiges recopila a Creu-me, és possible, una trenta d’històries sobre el càncer escrites per periodistes vinculats a Reus.

I a narrativa, Maria Lluïsa Amorós relata a El retorn de l’Àngela com una dona torna a la capital del Baix Camp 42 anys després per descobrir un possible secret familiar.

Fora de Reus, destaca La filla esborrada, de Margarida Aritzeta, Pirates i Corsaris, d’Albert Pijuan, que estudia l’activitat dels corsaris a Vila-seca i el Camp de Tarragona, el Premi Vila de Cambrils, A sol post, d’Ivon Puig, on un mestre fuig del seu passat. A com les soques de les figueres velles (Premi Vila de Montblanc), la Tecla Martorell relata la història d’una fugida, d’una emigració marcada per la foscor i la perversió. I per als caminants, Muntanyes de Prades, d’Ivan Belarre, amb un bon grapat d’excursions.

Comentarios
Multimedia Diari