Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Reus Art

‘Ànimes’, 20 escultures de l’artista Ares a Cal Massó

L’exposició s’inaugura aquest dijous, una mostra en què les peces estan fetes a partir de fustes, retalls i parts de cavallets de pintura

REDACCIÓ

Whatsapp
Una de les peces de l’exposició ‘Ànimes’. FOTO: CAL MASSÓ

Una de les peces de l’exposició ‘Ànimes’. FOTO: CAL MASSÓ

L’escultor Ares estrena l’exposició ‘Ànimes’ al Centre d’Art Cal Massó, en la qual mostra 20 obres, totes fetes a partir de fustes, retalls i parts de cavallets de pintura. Una mostra que s’inaugurarà aquest dijous a les 20h i es podrà visitar del 7 al 28 de novembre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h. En ella, cada peça és com un missatge dins una ampolla que al trobar-se a la platja pot ser redescoberta i interpretada.

‘Ànimes’ és, doncs, fruit d’una intuïció que cerca l’ànima de l’art a partir de les històries viscudes als cavallets de pintura. La inconsciència en què s’ha creat inicialment part de l’escultura, fruit d’anys de pintures involuntàries i de la participació inconnexa de diverses persones, suggereixen una llibertat i una expressivitat que ha captivat a l’escultor per desenvolupar les peces que es mostren.

Les escultures neixen per donar valor a la pell de colors que recobreix la superfície dels cavallets al llarg dels anys, i que, juntament amb els volums propis de l’arquitectura dels cavallets, ens aboquen a situacions i paisatges imaginats.

José Antonio Ares i Río va néixer a Lleó el 1968, però viu a Barcelona des del 1979. Va estudiar i es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Escultura. Va cursar estudis de doctorat al programa Escultura i mestissatge cultural a la mateixa facultat, combinant-los amb els de gravat a l’Escola Industrial de Barcelona i de cisellat a l’Escola Massana de Barcelona.

Com a escultor, ha participat en diversos projectes i exposicions, tan individuals com col·lectius.

Ha publicat dos llibres sobre tècniques del metall relacionats amb l’àmbit escultòric El Metal d’àmbit general i Forja dedicat exclusivament a aquestes tècniques, ambdós publicats per Parramon Ediciones.

Actualment i des de 1997 compagina la pràctica escultòrica amb la docència a la Universitat de Barcelona (UB).

Temas

Comentarios

Lea También