‘Ànimes’, 20 escultures de l’artista Ares a Cal Massó

L’exposició s’inaugura aquest dijous, una mostra en què les peces estan fetes a partir de fustes, retalls i parts de cavallets de pintura

06 noviembre 2019 07:20 | Actualizado a 06 noviembre 2019 07:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’escultor Ares estrena l’exposició ‘Ànimes’ al Centre d’Art Cal Massó, en la qual mostra 20 obres, totes fetes a partir de fustes, retalls i parts de cavallets de pintura. Una mostra que s’inaugurarà aquest dijous a les 20h i es podrà visitar del 7 al 28 de novembre, de dimecres a dissabte de 18h a 22h. En ella, cada peça és com un missatge dins una ampolla que al trobar-se a la platja pot ser redescoberta i interpretada.

‘Ànimes’ és, doncs, fruit d’una intuïció que cerca l’ànima de l’art a partir de les històries viscudes als cavallets de pintura. La inconsciència en què s’ha creat inicialment part de l’escultura, fruit d’anys de pintures involuntàries i de la participació inconnexa de diverses persones, suggereixen una llibertat i una expressivitat que ha captivat a l’escultor per desenvolupar les peces que es mostren.

Les escultures neixen per donar valor a la pell de colors que recobreix la superfície dels cavallets al llarg dels anys, i que, juntament amb els volums propis de l’arquitectura dels cavallets, ens aboquen a situacions i paisatges imaginats.

José Antonio Ares i Río va néixer a Lleó el 1968, però viu a Barcelona des del 1979. Va estudiar i es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, en l’especialitat d’Escultura. Va cursar estudis de doctorat al programa Escultura i mestissatge cultural a la mateixa facultat, combinant-los amb els de gravat a l’Escola Industrial de Barcelona i de cisellat a l’Escola Massana de Barcelona.

Com a escultor, ha participat en diversos projectes i exposicions, tan individuals com col·lectius.

Ha publicat dos llibres sobre tècniques del metall relacionats amb l’àmbit escultòric El Metal d’àmbit general i Forja dedicat exclusivament a aquestes tècniques, ambdós publicats per Parramon Ediciones.

Actualment i des de 1997 compagina la pràctica escultòrica amb la docència a la Universitat de Barcelona (UB).

Comentarios
Multimedia Diari