Protecció Civil inaugura nova seu a Reus i renova el conveni amb l'Ajuntament

S'han traslladat al local municipal del carrer Sant Carles i Sant Josep. El consistori finançarà l'entitat amb 13.300 ==euro==

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La cinquantena de voluntaris de Protecció Civil abandonen la base operativa del carrer Joan Bertran per situar-se al cèntric carrer Sant Carles i Sant Josep, al local on abans hi havia l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Reus (OMIC). Un dels principals motius que explicarien el trasllat és que les noves dependències són de titularitat municipal, fet que deixa exempt als voluntaris de l’entitat del lloguer que pagaven fins a l’actualitat. El president de Protecció Civil a Reus, Francisco Carmona, assegura estar «molt satisfet» amb la nova seu i en destaca la seva ubicació al centre de la ciutat i que està més equipada per portar a terme les activitats de l’associació. A més a més, també subratlla que la nova situació millora exponencialment la visibilitat de cara als ciutadans. Per tot plegat, Carmona vol agrair a l’Ajuntament el canvi de local.

Els integrants que conformen Protecció Civil ja tenen llest el trasllat i, aquesta setmana, ja han començat a treballar des de les noves dependències. No obstant, no serà fins dissabte vinent, dia 28 de febrer, que es farà la inauguració de manera oficial.

D’altra banda, l’Ajuntament també renovarà el conveni anual amb Protecció Civil a raó de 13.300 euros, una quantitat similar a la de l’any passat. Tot i així, el regidor de Via Pública i Medi Ambient, Hipòlit Monseny, recordava durant el ple de divendres que la nova situació de l’entitat al carrer Sant Carles i Sant Josep elimina el lloguer al tractar-se d’un espai municipal. Paral·lelament, també es reservaran algunes places d’aparcament per estacionar els vehicles de l’entitat. Els 13.300 euros, afegia Monseny, responen a diferents partides, una d’elles, per exemple, el nou equip i indumentària dels voluntaris.

 

Moció del PP

A més a més –i a petició d’una moció presentada el divendres pel Partit Popular i aprovada per unanimitat pels partits assistents– el govern municipal es va comprometre a buscar la fórmula per augmentar la partida econòmica destinada a Protecció Civil en uns 5.000 euros per tal de «millorar el servei que presta a la ciutat». També es va tractar la possibilitat d’acabar de destinar les ajudes necessàries per acabar de complementar els uniformes que llueixen els voluntaris.

La nova seu de Protecció Civil varia els plans inicials del govern municipal que plantejava situar les dependències a l’antic Hospital de Reus, on actualment ja es troben agrupats diferents serveis. Apuntar també que el canvi es produeix després que, l’any passat, l’associació de voluntaris complís el desè aniversari de la seva fundació a la capital del Baix Camp.

Comentarios
Multimedia Diari