Publicades 25 entrevistes sobre la Boca de la Mina de Reus

S’afegeixen a les 15 que es van dur a terme l’any 2019 i que recullen la relació de diferents persones amb el passeig de la ciutat

24 agosto 2021 07:48 | Actualizado a 24 agosto 2021 14:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ha publicat al web bocadelamina.reus.cat 25 noves entrevistes sobre el passeig de la Boca de la Mina, que se sumen a les 15 que es van publicar l’any 2019 i que completen la sèrie d’entrevistes de recuperació de la memòria col·lectiva del passeig. L’objectiu principal ha estat recollir testimonis per posar sobre la taula el paper que té i ha tingut el passeig per als ciutadans i ciutadanes de Reus. Les persones entrevistades posen de manifest la seva relació amb l’entorn, i són  veïns del mateix passeig, gent que hi està vinculada professionalment o ciutadans que hi van a passejar o a fer esport.

Les entrevistes completes també estan penjades al canal de YouTube de l’Ajuntament de Reus. A més, se n’ha fet difusió a través dels perfils a les xarxes socials (@bocaminapasseig a Instagram i @BocaMinaPasseig a Twitter i Facebook).

No obstant això, el projecte encara no s’ha tancat. Totes les persones que vulguin compartir els seus records relacionats amb aquest icònic indret de la ciutat de Reus encara ho poden fer mitjançant dues vies: dirigint-se a l’apartat del web ‘Envia’ns les teves vivències’ o enviant un missatge als perfils de les xarxes socials. 

Algunes de les persones entrevistades aquest 2021 són, entre  d’altres, Mario Súñer, arquitecte de Batlle i Roig, Natàlia Borbonès, periodista, o Biel Rius, estudiant. La primera sèrie d’entrevistes va comptar amb testimonis com el de la pedagoga Àngels Ollé, l’escriptora Maria Lluïsa Amorós o el lingüista Joaquim Mallafrè.

Totes aquestes entrevistes s’emmarquen en el projecte de millora i recuperació del passeig, ja que el consistori vol recuperar la memòria d’aquest espai tan emblemàtic i també manifesta la seva intenció d’anar més enllà de l’actuació urbanística i paisatgística.
La manera d’anar més enllà, segons l’Ajuntament, consisteix a posar en marxa activitats diverses, com poden ser les rutes saludables i guies didàctiques, que ja s’han iniciat, o les rutes culturals i de l’aigua, que començaran durant els pròxims mesos. També es volen dur a terme projectes en matèria de realitat augmentada i gamificació.

Els onze punts del passeig

En el marc de les obres de modernització del passeig, que es va reobrir el passat mes de juliol, el consistori va senyalitzar onze punts d’interès amb plafons informatius i codis QR que redirigeixen al web del passeig. Allà, es pot trobar informació del passat i el present del lloc concret, a més de material audiovisual en diferents idiomes. Els onze punts són els següents: el passeig, el barri Gaudí, la font del Lleó, la bassa Nova, el barranc del Molí, el molí de la Vila i la xemeneia helicoidal, l’Institut Pere Mata, la bassa del Bacallà, la Boca de la Mina i els camins que envolten el passeig.

Les obres

La passada setmana es va anunciar que s’iniciaven les obres de manteniment, consolidació i modernització de la Boca de la Mina. Els treballs previstos són la restauració del mur lateral, el repintat dels paraments i la instal·lació d’una tanca vegetal i de l’escultura de la ‘Venedora d’anissos’.

Comentarios
Multimedia Diari