Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus atén 516 dones per violència masclista en els primers nou mesos

Una xifra que ha augmentat lleugerament respecte a l’any anterior, ja que durant tot l’any 2021 es van atendre 429 dones

21 noviembre 2022 19:55 | Actualizado a 21 noviembre 2022 20:04
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de l’1 de gener fins al 30 de setembre d’enguany, l’Ajuntament de Reus ha atès 516 dones per violència masclista a través de l’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) i/o del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

Una xifra que ha augmentat lleugerament respecte a l’any anterior, ja que durant tot l’any 2021 es van atendre 429 dones. En concret, l’OAV ha atès 260 dones i el SIAD, 256. Algunes d’aquestes 516 dones han estat ateses pels dos serveis.

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, amb la col·laboració del departament de Polítiques d’Igualtat de gènere de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, fa una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre els diferents tipus de violència masclista existents.

$!Reus atén 516 dones per violència masclista en els primers nou mesos

En concret, s’han programat diverses activitats amb el lema «Un monstre amb moltes cares» que tracten sobre les violències sexual, tecnològica i vicària. També s’informa sobre els diferents serveis que atenen a les víctimes de violència masclista.

La campanya fa una crida a les dones que pateixen violència sexual, tecnològica, vicària o de qualsevol altre tipus o a una persona coneixedora d’una situació de violència a demanar ajuda. La difusió de la campanya es fa a través de cartelleria al carrer, al web municipal, a les xarxes socials de l’Ajuntament de Reus i als mitjans de comunicació locals.

Dades

Les dades més destacades sobre l’atenció a les dones víctimes de violència masclista des de gener fins al 30 de setembre de 2022 a la ciutat de Reus són les següents:

L’OAV ha atès 260 dones per violència masclista i el SIAD, 256.

Pel que fa als atestats policials en matèria de violència de gènere, se n’han fet 252: la Guàrdia Urbana n’ha fet 45 i Mossos d’Esquadra, 207.

En l’actualitat, hi ha 62 ordres de proteccions actives i des de començament d’any se n’han concedit 124.

El nombre d’usuàries que han rebut atenció psicològica han estat 99 i les atencions realitzades, 466.

El nombre d’usuàries que han rebut assessorament legal han estat 157 i el nombre d’atencions, 504.

74 dones han estat ateses pel protocol de violència de gènere de l’Hospital Sant Joan.

16 dones víctimes de violència masclista han hagut de fer servir un allotjament d’urgència.

37 dones han estat usuàries d’ATEMPRO, el servei telefònic d’atenció i protecció a víctimes de violència de gènere prestat per Creu Roja.

Hi ha hagut 0 intents de feminicidi.

L’Oficina d’Atenció a la Víctima (OAV) atén totes les persones (menors, gent gran, dones, amb discapacitat o amb malaltia mental...) víctimes de qualsevol classe de violència. Ofereix els serveis següents: acompanyament a la víctima; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d’ajudes econòmiques, seguiment de les incidències del servei telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) de Creu Roja; seguiment de les ordres de protecció; informació i orientació; atenció social; derivació a serveis especialitzats de violència; elaboració de denúncia, si cal, i assessorament legal.

Comentarios
Multimedia Diari