Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus completa les obres al pont d’accés al barri Gaudí

L’ajuntament ha introduït referències a Gabriel Ferrater i als blocs Bofill dins del pont

| Actualizado a 05 diciembre 2022 13:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Ajuntament de Reus ha finalitzat els treballs complementaris del projecte de millora del pont sota de la via del tren que dona accés al barri Gaudí, que ha inclòs diferents actuacions de millora en relació a la il·luminació, la seguretat del trànsit de vianants i bicicletes, i la reducció de sorolls.

Amb aquest últim objectiu s’hi han col·locat diferents elements fonoabsorvents, entre els quals uns plafons penjats al sostre que reprodueixen els colors que el Taller d’Arquitectura de Ricard Bofill va definir el 1968 dins del projecte del barri Gaudí, i que encara avui són ben presents al barri, a l’entorn dels anomenats blocs Bofill.

A més d’actuar com a elements de disseny artístic i urbanístic, segons el projecte original els colors són també elements pensats per marcar recorreguts i definir volums i seqüències.

A les parets del pont, acompanyant el recorregut de les persones que hi circulen, s’hi reprodueixen uns versos de Gabriel Ferrater, en el marc de la commemoració el 2022 del centenari del naixement del poeta reusenc.

Els poemes sencers als que corresponen els versos es poden escoltar a través de l’arxiu sonor penjat al web reus.cat i accessibles des del cordi QR instal·lat a la paret del mateix pont. Al mateix enllaç s’hi pot trobar en un document adjunt l’estudi cromàtic dels elements fonoabsorvents

Amb un pressupost total de 492.590,50 euros, les obres s’han dut a terme dins del projecte de Zona de baixes emissions i mobilitat sostenible, un projecte amb finançament Next Generation de la Unió Europea en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. També ha comptat amb una aportació del PAM de la Diputació de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari