Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus inclou 425.000 euros al pressupost de 2023 per cofinançar el soterrament de la línia d’alta tensió d’El Pinar

L’Ajuntament ha mantingut converses amb la companyia elèctrica Endesa i la Generalitat per resoldre la demanda dels veïns de la zona

11 noviembre 2022 11:37 | Actualizado a 11 noviembre 2022 11:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El govern de Reus s’ha compromès amb el soterrament de la línia elèctrica d’alta tensió al seu pas per l’avinguda de les Torres de la urbanització El Pinar, i ha incorporat una partida de 425.000 euros per al cofinançament de les obres a l’expedient del pressupost municipals de 2023.

L’import pressupostat correspon a la primera anualitat d’una despesa plurianual, que mostra el compromís de l’Ajuntament de Reus amb la materialització del projecte.

L’Ajuntament ha mantingut converses amb la companyia elèctrica Endesa i la Generalitat de Catalunya per resoldre satisfactòriament la demanda dels veïns de la zona, un compromís compartit per totes les administracions públiques implicades.

El Parlament de Catalunya va acordar el passat mes de març instar al Govern de la Generalitat a donar suport als veïns, i impulsar la negociació amb administracions i operadores per buscar opcions de finançament i solucions tècniques “per iniciar les obres de forma urgent i, en qualsevol cas, amb l’objectiu de fixar abans d’acabar l’any un calendari per la seva execució».

L’Ajuntament de Reus continua negociant amb el Govern català per tal que aquest torni a incloure l’actuació al Pla de l’Energia de la Generalitat de Catalunya i la doti de pressupost corresponent per al seu cofinançament.

Una vegada adquirits els compromisos pressupostaris, es podrà signar el conveni a tres bandes, entre els dos ajuntaments afectats (Reus i Castellvell) i Endesa, per a l’execució de les obres.

Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus, afirma: «Des de l’Ajuntament de Reus mantenim ferm el compromís en tirar endavant aquest projecte. I ho materialitzem amb una partida de 420.000 euros al pressupost de 2023 que ha de permetre caminar cap al soterrament definitiu de les torres. Estem en converses amb la Generalitat per fer-ho possible i perquè ho incorpori al seu pressupost, que esperem que pugui aprovar aviat».

Comentarios
Multimedia Diari