Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus manté el màxim diari dels pàrquings municipals a 4 euros

Aquestes tarifes impulsen la mobilitat i ajuden als comerços del municipi

09 diciembre 2022 14:09 | Actualizado a 09 diciembre 2022 14:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A Reus, des de fa 10 anys, és més barat aparcar tot el dia a qualsevol dels pàrquings de la ciutat que fer-ho en qualsevol àrea de zona blava en superfície.

El desembre de 2013 la xarxa municipal d’aparcaments estrenava tarifes amb una novetat inèdita: una rebaixa del 50%, passant de 8 euros per aparcar tot el dia als 4 euros actuals. La mesura es va adoptar coincidint amb els 25 anys de la creació de l’empresa municipal per gestionar els aparcaments, els mercats i la zona blava, ara Reus Mobilitat i Serveis.

Mesura de promoció econòmica

Les tarifes rebaixades tenien com a objectiu afavorir l’activitat econòmica i, directament, el sectors comercial i de la restauració, però també la cultura i l’oci nocturn, coincidint amb la posada en marxa d’una tarifa nocturna reduïda.

Amb aquesta iniciativa es bonificava l’ús dels aparcaments per millorar la mobilitat a la ciutat, amb la conducció dels vehicles directament als pàrquings, evitant la recerca d’aparcament en superfície i descongestionant de trànsit la via pública.

La reducció del 50% de l’import màxim per aparcar 24 hores es va adoptar de manera excepcional però s’ha mantingut tots aquests anys per la bona acollida per part dels usuaris, i amb el 2023 ja en van 10.

10 anys de creixement

Des de l’estrena del màxim diari a 4 euros, més de 10 milions d’usuaris han aparcat a qualsevol dels pàrquings integrats a la xarxa municipal. Aquest 2022 ja s’han recuperat les xifres de vehicles de rotació anteriors a la pandèmia.

Aquest 2022, sense comptabilitzar les dades de novembre i desembre, mesos d’alta ocupació, la mitjana mensual se situat per sobre de 164.400 usuaris. Amb el que portem d’any, més 1,8 milions d’usuaris ja han fet servir algun dels 10 pàrquings municipals. L’any 2021, la xifra total va ser d’1,84 milions, mentre que l’any 2020 la xifra es va situar en 1,4 milions a causa del confinament per la COVID-19.

I, tot i la reducció de tarifes, durant aquests anys ha estat possible la incorporació de tres pàrquings més a la xarxa: el del Centre Comercial La Fira, el de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i el de l’edifici Tecnoparc.

Cap a un nou model: d’aparcament a centre de serveis de mobilitat

Durant aquest període també s’ha continuat la modernització i actualització dels pàrquings municipals, amb les bases d’un nou model d’aparcaments: incorporació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, espais per aparcar bicicletes, zona de car-sharing al pàrquing Llibertat, armaris de paqueteria, pagament amb targeta sense contacte, entrada i sortida amb lector de matrícula, i posada en marxa del servei Via-P.

Comentarios
Multimedia Diari