Reus multarà les fogueres de Sant Joan que no tinguin permís

S'ha redactat un ban per garantir la seguretat de les persones i béns públics i privats durant les festes dels pròxims dies. La documentació s'ha de presentar al Registre General

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

L’alcalde de Reus en funcions, Carles Pellicer, va dictar ahir un ban que té per objectiu garantir la seguretat de les persones i dels béns públics i privats, amb l’encesa de fogueres amb motiu de les imminents festes de Sant Joan i de Sant Pere. El ban recull aquelles mesures de seguretat que s’han de complir per poder encendre els focs, en relació als llocs, els materials i l’apagament de les fogueres, així com consells diversos a la ciutadania.

Així doncs, la persona o entitat organitzadora haurà de presentar al Registre General de l’Ajuntament un escrit en el qual comuniqui l’encesa de la foguera i el lloc on estarà situada, així com el compliment de les mesures de seguretat descrites en el ban. En el cas que la foguera s’hagi d’encendre a la via o en un espai públic serà necessari sol·licitar, en el mateix escrit, la llicència d’ocupació de la via o de l’espai públic.

Malgrat això, l’Ajuntament pot acordar que no s’encenguin les fogueres per motius climàtics o per no complir les esmentades mesures de seguretat. En aquest últim cas, l’Ajuntament pot apagar i retirar els materials o bé ordenar a l’organització que ho faci. Des del consistori recorden que l’incompliment de les previsions del ban serà sancionat de conformitat amb el que disposa la normativa municipal vigent. Per a qualsevol eventualitat, cal posar-se en contacte amb el telèfon 112, amb el Cos de Bombers, o amb la Guàrdia Urbana al telèfon 977010092.

Les ubicacions

El ban també indica els llocs on es podran encendre les fogueres durant les festivitats de Sant Pere i Sant Joan.Aquestes no podran situar-se a menys de 15 metres de la façana de cap edificació ni vehicles i mai sota línies elèctriques i telefòniques. Està expressament prohibit fer foc en terrenys forestals i al voltant d’una franja de 500 metres. S’entén per terrenys forestals els sòls rústics poblats d’espècies arbòries, arbres, matolls i herbes i els erms que siguin necessaris per a la seva protecció.

Si la foguera es fa en un solar, abans cal deixar-lo net de bardisses o de materials inflamables. Si s’encén al carrer, per no fer malbé el paviment, caldrà posar-hi terra o sorra (un mínim de 10 cm de gruix), i s’haurà de deixar un pas per als vehicles d’urgència. A més, s’haurà de demanar llicència d’ocupació de la via pública.

Tampoc no es pot fer la foguera a prop d’un envàs pluvial, ja que la dilatació provocada per la calor podria enderrocar-lo, i hi haurà d’haver en tot moment una persona responsable major d’edat.

Comentarios
Multimedia Diari