Riudoms vetlla pels seus veïns i combat la propagació del virus

L’Ajuntament ha aplicat mesures de prevenció, decretades pel Govern, per minimitzar els riscos en la ciutadania

19 abril 2020 14:30 | Actualizado a 19 abril 2020 14:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La irrupció de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 a principis d’aquest 2020, ha propiciat viure i treballar en una situació excepcional, sense precedents, marcada per l’estat d’alarma i el confinament generalitzat de la població.

Aquesta nova situació significa un repte no només per a la ciutadania sinó també per a les empreses i, evidentment, per a les administracions públiques. Un repte que també ha arribat a l’Ajuntament de Riudoms. Les persones: aquest és l’objectiu amb què va arrencar, a Riudoms, la legislatura 2019-2023 el passat mes de maig. Des de llavors, aquest ens local ha treballat sempre pensant en els veïns i les veïnes del municipi.

El consistori ha potenciat els seus canals de comunicació local pensant en els veïns

Amb la crisi del coronavirus, ara més que mai, l’Ajuntament de Riudoms pensa en les persones i treballa per a elles. Per això, i des del primer dia, ha aplicat mesures de prevenció, decretades pel Govern, per intentar minimitzar els riscos en la ciutadania i vetllant per la seguretat dels seus veïns i veïnes, estant en contacte continu amb el personal sanitari de l’ABS Riudoms i el de la residència de gent gran de Riudoms, a través de tres línies d’actuació: protecció, acompanyament i informació.

En primer lloc, el consistori riudomenc treballa per a la protecció de la ciutadania i per evitar la propagació del virus: Duen a terme tasques de desinfecció de la via pública segons recomanacions amb l’ajuda dels pagesos del nostre poble; dóna el suport necessari als comerços locals que es consideren serveis essencials per tal que puguin desenvolupar la seva tasca laboral amb les mesures de protecció adequades, per això, per exemple, hem fet entrega d’un lot de material de protecció per als comerciants i els compradors dins l’establiment, que anirem ampliant segons necessitats i en la mesura del possible; i s’ha facilitat material de protecció als professionals sanitaris mitjançant la donació d’empreses privades del municipi riudomenc.

Col·lectius vulnerables

Pel que fa a l’acompanyament, l’Ajuntament se centra en tots els riudomencs i les riudomenques, especialment però en aquells col·lectius més vulnerables: s’han aprovat un seguit de mesures econòmiques amb l’objectiu d’ajudar veïns i veïnes, comerços i restauració, i famílies; s’han intensificat els programes de voluntariat que promou l’Ajuntament, al llarg de l’any, d’acompanyament a la gent gran («Bon dia, Bona nit» i «Amb tu, al teu costat» amb Càritas i Serveis Socials); es dóna suport a iniciatives que es duen a terme a través d’entitats locals, on grups de voluntariat s’ofereixen per fer la compra, fer trucades o tenir cura de menors durant aquests dies de confinament; acompanyem els veïns i veïnes amb iniciatives pels infants com la felicitació dels aniversaris per part dels guàrdies o propostes familiars, educatives i culturals, a través dels perfils socials de la Biblioteca Pública Municipal Antoni Gaudí i de l’Espai Jove.

I finalment, en l’àmbit informatiu, l’Ajuntament ha potenciat els seus canals de comunicació amb informació local i supramunicipal que pot ser d’interès per als veïns i les veïnes, ja que en moments com aquest l’accés a la informació és essencial i en especial aquell tipus d’informació que sigui de proximitat, és a dir, que tingui relació i afectació directa amb l’entorn d’aquestes persones.

Totes les accions i mesures que està aplicant el consistori són d’incidència local, molt importants en aquests moments però caduques una vegada finalitzi la situació actual. Per això, convé mirar més enllà. I aquesta és la gran preocupació que se’ns presenta com a ens local.

En aquest sentit, i entenent la complexitat del moment, des de l’Ajuntament de Riudoms reben tot el suport de les administracions supramunicipals però també demanem que aquest suport segueixi actiu fins i tot una vegada superada la crisi de la Covid-19, ja que les seves conseqüències poden allargar-se en el temps.

Comentarios
Multimedia Diari