‘Roses de Reus’, el símbol de la ciutat arribarà a tres façanes molt especials

El Palau Bofarull, l’Ajuntament i la porxada del Gaudí Centre són els espais triats

| Actualizado a 07 mayo 2021 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una festa concebuda per «homenatjar el símbol reusenc» per excel·lència, la rosa, i que «volem que esdevingui tot un referent tant a la ciutat com a la Catalunya Sud». Amb aquestes paraules, la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, va presentar ahir ‘Roses de Reus’.

El projecte inclou decoracions florals exposades a tres façanes de la ciutat: la del Palau Bofarull, el Palau Municipal seu de l’Ajuntament i la porxada del Gaudí Centre. El tret a destacar d’aquesta acció és que es tracta, sempre, de roses naturals.

Aquestes instal·lacions florals s’exhibiran des de demà i fins diumenge. Es començaran a muntar avui dimecres i es trauran dilluns vinent, dia 10 de maig. Aquest esdeveniment s’ha fet coincidir, a més, amb el consolidat del Centre de Lectura –dissabte (12h), el Bartrina acollirà el lliurament de premis del Concurs fotogràfic del 74è Concurs Exposició Nacional de Roses–. «Hem treballat conjuntament amb l’entitat», va afegir Caelles.

Obrir-se a la ciutadania

La iniciativa «vol obrir-se a la ciutadania» i ho fa a través de l’Agència Reus Promoció. A més, s’hi ha implicat la regidoria de Via Pública amb les seves brigades, la Diputació de Tarragona, l’esmentat ateneu reusenc, l’Escola d’Art i Disseny de Reus i l’Institut d’Horticultura i Jardineria de Reus. També s’hi han apuntat les entitats comercials el Tomb de Reus, Unió de Botiguers i el Passeig Comercial El Pallol, les quals regalaran roses o decoraran els aparadors amb aquestes. Casa Navàs també forma part de ‘Roses de Reus’, així com el veïnat de la plaça del Mercadal.

Per la seva banda, el diputat delegat de Centres d’Ensenyament, Jordi Cartanyà, va destacar que «una de les nostres missions principals és proporcionar coneixements i tècnica, però també possibilitats d’ocupació futura als i les alumnes». De fet, la iniciativa fa visible la feina d’alumnes.

La façana del Palau Bofarull estarà decorada amb la creació ‘Camí cap a l’art’, un núvol de roses que convidarà la gent a endinsar-s’hi i és una actuació de les alumnes de l’Escola d’Art i Disseny, Laia Zàfora i Ainhoa Godall. Els balcons de l’Ajuntament acolliran l’actuació ‘Roses de Reus’, ideada per Miriam Roig i Yiqian Zhu, de la mateixa escola reusenca. I, per últim, amb ‘Llum jujoliana’, es decorarà la porxada del Gaudí Centre, treball de les alumnes de l’Institut d’Horticultura de Reus, Etna Capmany i Pau Anglès.

De cara a la propera edició, el centre comercial La Fira i la Cambra de Comerç de Reus també s’hi sumaran. «Han mostrat interès», van dir a la presentació.

Comentarios
Multimedia Diari