Teatre Fortuny: una radiografia de la condició humana a través de Txèkhov

El Cicle Grans Mestres presenta aquest dimarts (21 hores) una nova entrega, amb una proposta escènica inèdita, inspirada amb textos del dramaturg rus

30 septiembre 2019 18:20 | Actualizado a 01 octubre 2019 10:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Cicle Grans Mestres torna avui al Teatre Fortuny amb La nit en què dèiem Txèkhov (21 hores). L’actor Joan Carreras serà el protagonista, mentre que l’apartat audiovisual anirà a càrrec d’Ivó Vinuesa i, en aquesta ocasió, també intervindrà amb veu en off l’actor Jordi Francesch. «És un homenatge al món del teatre, a les persones que vivim pel teatre, i que vivim del teatre, perquè per nosaltres és molt més que un ofici, és un mode d’entendre la vida, una religió, i una manera d’entendre el món», afirma el director artístic del cicle Francesc Cerro-Ferran.

De fet, La nit en què dèiem Txèkhov portarà a escena, segons explica el director artístic, «una radiografia de l’ésser humà». «Txèkhov, juntament amb Shakespeare, és el dramaturg que per excel·lència millor entén la condició humana, perquè ens comportem com ho fem i perquè som com som», afegeix Francesc Cerro-Ferran.

El viatge transcorrerà per les obres més importants del dramaturg rus: Ivànov, L’oncle Vània, el Jardí dels Cirerers; La gavina; El cant del cigne; i El prometatge.

L’actor Joan Carreras destaca que «Txèkhov és un dels dramaturgs més innovadors i precursor del teatre contemporani, a més era un enamorat del teatre». Joan Carreras posarà veu, segons explica el director artístic, «a tots els colors que representa el dramaturg, que passa per molts estats d’ànim, per moltes emocions, sentiments i molts conceptes de nosaltres mateixos».

Durant La nit en què dèiem Txèkhov també serà protagonista l’opinió del mateix dramaturg rus. «Serà a través de la introducció inicial a càrrec de l’actor Jordi Francesch, qui donarà la clau dels textos que s’escoltaran», explica el director artístic del Cicle Grans Mestres. Afegeix que aquesta opinió la coneixerem «a partir d’articles i entrevistes que va concedir, per entendre perquè Txèkhov escriu el que escriu i quina és la seva intenció quan escriu». En aquesta línia, Francesc Cerro-Ferran destaca que el dramaturg rus «és un dels autors per excel·lència i que va significar un trencament amb l’antiga tradició teatral, que fins aleshores parlava de grans accions. Txèkhov parla de les coses més domèstiques, casuals i banals, i escriu parlant de què ens passa cada dia».

Així mateix, el Teatre Fortuny serà l’escenari d’una proposta escènica inèdita en la qual els seus protagonistes són un mirall de la nostra vida, dels nostres somnis i anhels, de les nostres frustracions, de les febleses... és a dir, de nosaltres mateixos. Una radiografia de la condició humana sense guarniments ni pompes innecessàries. Una proposta sòbria, crua, dura i real com la vida mateixa, interpretada per un dels millors actors de l’escena nacional i internacional.

Aquesta tardor, el Cicle Grans Mestres ha programat una altra actuació. Serà el 5 de novembre, amb Sessió golfa. D’aquesta manera, el cicle obre les seves portes a la comèdia d’alta volada, amb una selecció dels millors textos breus de la comèdia contemporània més irreverent i divertida, protagonitzada per dos referents de l’escena nacional: Arnau Puig i Belén Fabra. Serà un dels espectacles més políticament incorrectes de la temporada de tardor del Teatre Fortuny.

Comentarios
Multimedia Diari