Un centenar de turistes descobreixen Caselles a la renovada Ruta Modernista de Reus

Després de 20 anys s’ha renovat el circuit i s’ha impulsat una nova visita guiada i dinamitzada per Còdol Educació, ‘Reus 1900’

| Actualizado a 11 septiembre 2018 12:43
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Ruta del Modernisme, que dedica especial atenció a les obres de l’arquitecte Pere Caselles amb motiu de la programació extraordinària de l’Any Caselles, ha rebut prop d’un centenar de visites des de primers de juny en una de les rutes que ofereix l’Agència Reus Promoció i que es repeteix cada dissabte al matí. Pel que fa a la procedència, un 95% de les persones han estat catalans.

L’Ajuntament de Reus dedica aquest any 2018 a recordar i estudiar la vida i l’obra de l’arquitecte Pere Caselles, un dels principals responsables de la transformació urbanística de la ciutat en l’ampli període que va de finals del segle XIX fins al primer terç del XX. Caselles és reconegut com l’autor de quasi una cinquantena d’edificacions realitzades a la ciutat en aquests anys, de les quals, vint-i-sis estan catalogades com a modernistes.

El passat mes de juny l’Agència Reus Promoció va presentar una renovada ruta modernista. Sota el nom ‘Reus 1900’, s’ofereix una visita dinamitzada que es realitza tots els dissabtes a les 11.30 h. 

La visita a la Ruta del Modernisme ‘Reus 1900’ s’inicia al costat de l’antic pavelló antituberculós del carrer Sant Joan, seu de l’Agència Reus Promoció, per seguir el recorregut per aquest carrer i conèixer les cases Rull i Gasull, obres de Domènech i Montaner.

Seguidament continua per l’avinguda Prat de la Riba per conèixer la història de les Escoles dissenyades per Pere Caselles i continua pel carrer Llovera, la plaça Prim i el carrer Monterols per descobrir els edificis modernistes més emblemàtics. La visita acaba a la plaça del Mercadal, davant de la casa Navàs.

Durant l’itinerari els visitants s’apropen de forma molt amena i participativa a les obres modernistes a través de les anècdotes més destacades de la brillant època del Modernisme a la ciutat. 

Comentarios
Multimedia Diari