Un llamp destrossa el campanar de l’església de Riudoms

La tempesta de la matinada de divendres també ha afectat la megafonia del temple i la il·luminació de la Capella del Santíssim 

| Actualizado a 11 noviembre 2018 09:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Cap a les 00.30 h del divendres, un llamp va despertar Riudoms. Ahir tot el poble en parlava. A les terrasses dels bars i al ben mig dels carrers, els riudomencs compartien l’ensurt que va suposar que més d‘un saltés del llit. «Va ser com una bomba», explicaven els veïns al Diari. 
El llamp en qüestió va colpejar contra el campanar de l’Església de Sant Jaume. Segons Mossèn Josep Mateu, el responsable de la parròquia, «s’ha cremat tot el mecanisme del campanar. Els motors, la instal·lació elèctrica que fa funcionar les campanes, els mecanismes... fins i tot les trapes van sortir disparades». 

Mossèn Mateu dubte de si va ser un sol llamp on en van ser dos els que van colpejar l’església. «Hi ha desperfectes a la cúpula del campanar, però hi ha un segon impacte i també un forat a la teulada. A més, hem vist un altre forat a la paret lateral interior del campanar». 
Sigui com sigui, l’ensurt ha estat majúscul. Ahir s’analitzaven i es quantificaven les destrosses. Mossèn Mateu assegura que «tot plegat no baixarà de 30.000 euros» i assegura que no tenen assegurança, pel que reclamen «la solidaritat del poble» per arranjar els desperfectes. 

A l’interior de l’església també hi ha hagut afectacions. Segons explica Mossèn Mateu, tant la megafonia, com la climatització i els focus de la Capella del Santíssim s’han malmès. «Ha quedat afectat tot el que hem arreglat darrerament», es lamenta. Les campanes fa mig any que es van arranjar, i la Capella del Santíssim dos anys. 

«El més important és que va passar de matinada i no va prendre mal ningú», assegura. I és que, segons expliquen els veïns de la plaça de l’Església, del campanar en van saltar pedres de grans dimensions després de l’impacte del llamp.  També es va veure afectat el Casal Riudomenc, situat al costat. «Ha semblat una bomba al ben mig de la nit», deia ahir Mossèn Mateu, coincidint amb els comentaris dels veïns. 

Bé Cultural d’Interès Nacional

L’incident arriba pocs mesos després que l’Església de Sant Jaume fos catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIL), i a l’espera que s’iniciïn les obres de reforma de l’orgue, «que fa 50 anys que no s’arregla». Segons Mossèn Mateu, també «s’havia de renovar la teulada de la sacristia». Unes obres finançades per la Diputació de Tarragona que, amb el llamp d’aquest divendres i les destrosses ocasionades, podrien haver-se de posposar. 

Comentarios
Multimedia Diari