Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un matí de Misericòrdies, anissos i bolado a Reus

El primer esmorzar del Grup Cultural va citar 120 persones a la Boca de la Mina per reviure les tradicions més reusenques

| Actualizado a 26 septiembre 2022 18:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carregades amb anissos i el tradicional bolado, les Misericòrdies van omplir aquest dilluns 26 de setembre al matí la zona de pícnic de la Boca de la Mina. Fins a 124 persones s’havien inscrit a l’esmorzar del Grup Cultural, que inaugura amb això un nou acte de festes obert a tota la ciutadania. «Voleu alguna cosa per beure?», preguntaven les Coris a tothom qui arribava al lloc, i oferien refrescos tot i que «amb aquestes temperatures, potser de cara a l’any vinent demanarem a les Brigades que ens pugin unes taules i unes cadires, i haurem de fer cafè i xocolata calenta», bromejaven.

Ben abrigada rere una improvisada barra, a primera hora ja preparava les begudes Misericòrdia Salvadó, la presidenta del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus. «No ho havíem fet mai i, després d’aquests anys de pandèmia, molta gent ha volgut venir», subratllava entre gots i ampolles.

Històricament, el col·lectiu de dones amb el nom de la patrona organitzava per aquestes dates algunes conferències i cursos de maquillatge o d’elaboració de pastissos al Centre d’Amics de Reus. Però, amb el pas del temps, «ja no sabíem què més fer i vam pensar en preparar una pujada a la Boca de la Mina, coincidint amb que fa poc que han endreçat el passeig», afegia. I celebrava que la iniciativa «va sorgir com qui no vol la cosa i som 124 persones prèviament apuntades i altres que han assistit sense haver avisat».

Les instruccions per prendre part de l’esmorzar de Misericòrdies eren clares. Cadascú havia de dur el seu menjar i elles oferien llimonada, vi o aigua. També anissos i bolado, que «són coses molt típiques». «Quan jo era petita, i la setmana vinent faré 75 anys, ja hi havia el costum de pujar a berenar i a passar una estona d’esbarjo a la Boca de la Mina», recordava Salvadó, que expressava que «la tradició es va anar perdent, però, ara que el passeig s’ha arreglat, s’ha col·locat també una escultura de la venedora d’anissos que encara evoca tot allò».

Les Misericòrdies duien aquest matí bossetes amb anissos i capses de bolado. El bolado «es fa amb sucre, aigua i clara d’ou», precisava la presidenta del Grup Cultural, que destacava que «n’hem fet més de 100». «Hem volgut recuperar l’antic costum i la gent s’ha animat moltíssim», celebrava i detallava que «al principi, l’acte anava a ser per a Misericòrdies, però vam posar-ho al programa i han vingut Misericòrdies i no Misericòrdies».

Així, Lucía i Carmen comentaven ahir, assegudes al passeig, que «ens ho hem passat bé, hem esmorzat i hem compartit el matí amb la gent». També Iluminada i Maria Teresa explicaven que «vam veure que feien això i vam animar-nos a venir, i ens ha semblat una festa molt bonica». Vist l’èxit, el 2023 aquest esmorzar a l’antiga es repetirà. I tindrà lloc el dissabte més proper a Misericòrdia.

Comentarios
Multimedia Diari