Un menor suec denunciat per abusar sexualment d'una nena de cinc anys a Reus surt del país

La fiscalia espera encara unes proves d'ADN per decidir si deriva el cas a la justícia de Suècia

| Actualizado a 22 mayo 2017 17:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La mare d'una nena de cinc anys ha denunciat que un menor suec hauria abusat sexualment de la seva filla a Reus. Segons ha relatat als mitjans de comunicació, la seva filla va ser violada per un adolescent, conegut de la família, de 14 anys i sis mesos el passat mes de desembre. Els fets van ser denunciats als Mossos d'Esquadra que van detenir el jove i el van posar a disposició judicial. La fiscalia de menors, però, va deixar el jove en llibertat perquè no es permet la detenció cautelar d'un menor estranger. Fonts de la fiscalia han assegurat a l'ACN que s'està a l'espera d'unes proves d'ADN a la roba per decidir si es deriva el cas a la justícia sueca, ja que els dos menors resideixen allà.

Els fets van tenir lloc el passat mes de desembre quan, Montserrat Fernàndez, resident a Suècia, va venir a Reus amb els seus dos fills, de 14 i 5 anys, a passar les festes de Nadal. Els van acompanyar una coneguda de la família amb el seu fill de 14 anys i 6 mesos, de nacionalitat sueca. Segons el relat de la mare, els abusos s'haurien produït quan van marxar a comprar deixant a casa a l'adolescent i la nena de cinc anys. Suposadament, l'adolescent hauria despullat la nena i li hauria introduït els dits a la vagina i, posteriorment, s'hauria posat un preservatiu i l'hauria violat. Malgrat aquesta versió, fonts de la fiscalia apunten a l'ACN que el metge forense va determinar que no havia hagut "penetració".

La mare ha denunciat el cas als mitjans de comunicació davant el que considera "passivitat" de la fiscalia que, després de cinc mesos, encara no ha derivat l'expedient al jutjat de menors. En tot cas, segons fonts del ministeri fiscal consultades per l'ACN, la fiscalia encara està a l'espera d'unes proves d'ADN a la roba per determinar si decideix derivar el cas a la justícia sueca. La mare de la nena ha criticat "l'actuació" de la fiscalia de menors, ja que l'estat espanyol sí que permet imputar els majors de 14 anys, fet que no passa a Suècia on l'edat mínima per jutjar delictes sexuals és de 15 anys. Amb tot, el jove es troba al seu país en llibertat.

Per la seva part, els Mossos d'Esquadra donen el cas per "resolt policialment" ja que van detenir el suposat agressor en tenir coneixement dels fets. Uns fets que, segons el relat de la mare, van ser confirmats per l'Hospital Sant Joan de Reus on van portar a la nena i que va iniciar el protocol previst en casos d'abusos a menors. Segons els metges, que van avisar el jutjat de guàrdia, la nena havia patit una dilatació a la vagina i hiperèmia als llavis menors, compatible amb la penetració d'algun tipus.

Comentarios
Multimedia Diari