Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una província d’oli verge extra excel·lent

Aquesta tarda s’han entregat els Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli, amb un total de sis reconeixements

20 enero 2023 20:23 | Actualizado a 20 enero 2023 20:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ha sigut un any complicat per a l’oliva. La sequera ha fet estralls i la collita s’ha vist molt repercutida, però la qualitat s’ha mantingut, i així ha quedat palès aquesta tarda durant l’entrega dels Premis del Centre de Desenvolupament de l’Oli (CDO) Oli d’Oliva Verge Extra 2022, gestionat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. «Hem tingut una representació fantàstica, aconseguint olis molt bons», ha subratllat la cap del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva, Àngels Calvo, qui ha remarcat la difícil campanya.

El Palau Bofarull de Reus ha estat l’escenari de l’acte, on s’han entregat un total de sis reconeixements: tres guardons i tres accèssits. En aquesta ocasió, les tres denominacions d’origen protegides (DOP) de la demarcació de Tarragona han estat premiades. En la categoria afruitat madur, el guardó ha sigut per a la cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot, de la DOP Oli de Terra Alta. En afruitat verd dolç, el premi ha fet cap a Unió Origen SCCL de Vilallonga del Camp (DOP Siurana), mentre que l’Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià) ha estat reconeguda en la categoria afruitat verd amarg. Pel que fa als accèssits, i de forma respectiva, han sigut per Olis Solé SL, de Mont-roig del Camp (DOP Siurana); Cooperativa Agrícola de Cabacés (DOP Siurana); i l’Agrícola del Camp Santa Bàrbara SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià.

Representants de les tres DOP han intervingut durant l’acte, coincidint en destacar la qualitat del producte, la necessitat de promocionar-lo i, també, les dificultats de la campanya 2022. «La producció ha sigut quasi inexistent», ha recordat el president de la DOP Terra Alta, Josep Pere Colat. Les esperances del sector estan posades al cel, però, malgrat tot, hi ha un producte de «gran qualitat» i, especialment, a la província de Tarragona. I és que, tal com ha remarcat el president de la DOP Baix Ebre - Montsià, Josep Lluís Cardona, «de les cinc denominacions d’origen protegides que hi ha a Catalunya, tres les tenim a la província». Des de la DOP Siurana, Judit March, membre de la comissió rectora, ha destacat el paper rellevant pel territori del cultiu de l’oliva.

L’entrega de premis ha conclòs amb la intervenció de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que ha ressaltat l’«excel·lent qualitat». També considera que cal donar més visibilitat al producte i ha esperonat als consumidors que siguin «fidels». «És un producte bàsic que dóna identitat com a territori», ha dit per la seva part l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha afegit: «La collita podrà anar millor o pitjor, però l’oli seguirà sent el millor del món».

Comentarios
Multimedia Diari