Èxit absolut de la Trobada de Tions d'Arreu de Catalunya

Es va celebrar aquest diumenge a l'escola La Vitxeta. Hi van participar prop de 200 tions de totes les mides i dissenys

19 mayo 2017 23:56 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La família Pagès és una de les que enguany va decidir crear el seu propi tió i portar-lo a l’escola La Vitxeta. Allí va lluir durant tot el dia envoltat de prop de 200 tions més de diferents edats. Ells mateixos es van fotografiar al costat d’alguns d’ells, sobretot d’un de molt especial. Aquest era el de la família Vicheto-Capdevila, datat l’any 1934. Però aquesta no era l’única peça històrica, ja que també hi havia exposat un tió de la família Casas Rue-Moliner de 1940 o un de la família Rocamora de 1974.

Tot això, i més, és el que va oferir ahir la nova Trobada de Tions d’Arreu de Catalunya, una reunió única al país que atreu l’atenció de petits i grans gràcies a aquesta arrelada tradició catalana. De fet, Josep Maria Casas, de l’AMPA de La Vitxeta, explicava que un dels objectius de la iniciativa és la de recuperar i fusionar peces històriques de famílies de la ciutat amb altres de més recents.

Tot i els dubtes que –reconeix– es van plantejar ara fa quatre anys, la realitat és que la convocatòria d’ahir va ser un èxit absolut tant de visitants com de participació. I és que durant tot el matí, el gimnàs del col·legi, convertit en sala d’exposicions per un dia, va estar ple de gom a gom.

Més enllà de les edats dels tions, la varietat de dissenys i mides també era molt pronunciada. Des de tions-Mulassa passant per altres ornamentats amb barretina i manta. La principal novetat d’enguany, a més a més, eren els Premis Internacionals de Tions. Aquest consistia en votar el millors tions en dotze categories diferents com ‘el tió amb la millor manta’, ‘el més menut’, ‘el més lletjot’ o ‘el més simpàtic’. El premi per als guanyadors, una manta especial i commemorativa de la trobada per poder escalfar el tió a casa. Concurs a banda, els organitzadors també volien deixar clar que cadascun dels participants té el seu encant particular. També volen que la mostra serveixi per conèixer més a fons la història i la tradició del ‘caga tió!’.

La trobada també va comptar amb un tió vidriola que va servir als organitzadors per recollir diners destinats a La Marató de TV3.

Comentarios
Multimedia Diari