Èxit de públic a la Fira de l’Avellana més musical i multitudinària

L’organització valora positivament les dues novetats, l’‘outlet’ i el tastet del Minipop

13 agosto 2018 08:56 | Actualizado a 04 octubre 2018 12:19
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 38a edició de la Fira de l’Avellana i la 419a de la Fira de Sant Llorenç de Riudoms va tancar portes ahir a la nit amb un aclaparador èxit de públic. 

L’organització mai vol donar dades i sempre col·loca la xifra d’ocupació dels aparcaments de la zona nord del municipi com a referència. Unes zones d’aparcament que, durant tot el cap de setmana, han estat plenes de gom a gom. 

Segons Sergi Pedret, regidor de Comerç Local i Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Riudoms, «les noves zones habilitades no han estat suficients, el que denota que ha vingut molta gent a la fira». 

Ell mateix explica que des de l’organització «estem molt contents de com ha funcionat tot el cap de setmana, tant a nivell d’èxit de públic com de com s’han desenvolupat les activitats i podríem parlar d’una de les fires més multitudinàries que es recorden». 

Enguany s’havien previst, com a principals novetats, un tastet del festival Minipop de Tarragona i un outlet de moda. Pedret diu que  «estem molt contents de les noves activitats introduïdes enguany.  Nosaltres n’estem contents i el públic també, per tant anem pel bon camí en aquest sentit». 

Joan Reig va ser l’encarregat de fer ballar centenars de nenes i nens que van ocupar el Pati de l’Escola Beat Bonaventura. Juntament amb Reig, també va actuar Sergi Esteve, enmig d’una munió de tallers per als més menuts de la casa. Pel que fa a les dues zones d’outlet ubicades a la fira, Pedret destaca que «han estat molt plenes de públic durant tots els dies». Diu que «ara falta valorar-ho amb la gent que ho organitzava, però nosaltres n’estem molt contents». 

La cursa de sacs d’avellana

Un dels actes més tradicionals i característics és la cursa de portadors de sacs d’avellana. Ahir es va celebrar la 22a cursa combinada, la 9a cursa femenina i la 34a cursa masculina. 

Es tracta de tot un referent de la Fira de l’Avellana, i és la tercera cursa de l’any que clou el cicle iniciat a Reus per la Fira de Sant Jaume i a Valls

Rubén Guillén, un jove vallenc que ja va guanyar la cursa a Reus, va ser el guanyador en la categoria masculina. Guillén es va imposar també en la combinada. En categoria femenina, la guanyadora va ser Lydia Castro, de Reus. 

Des de l’Ajuntament, el regidor Sergi Pedret destaca que «les diverses categories de la cursa de portadors de sacs d’avellana són, sense cap mena de dubte, l’acte per excel·lència de la fira». Com en la resta d’activitats, en destaca  l’elevada «afluència», tant en la participació com en la presència de públic. 

Comentarios
Multimedia Diari