Dimarts, 21 de novembre: sol arreu de la província

La previsió meteorològica al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre

20 noviembre 2023 14:18 | Actualizado a 20 noviembre 2023 14:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Previsió per a avui

Cel cobert a l’extrem nord del Pirineu, sobretot al vessant nord, i entre mig i molt ennuvolat a la resta de la serralada. Al quadrant nord-est també estarà entre mig i molt ennuvolat, o puntualment cobert, així com a altres punts de la meitat est al matí. A la resta del país, el cel estarà serè o poc ennuvolat, tot i que a punts del prelitoral sud es podran formar alguns núvols baixos.

Precipitacions

Fins a primeres hores del matí s’espera precipitació al vessant nord del Pirineu i a partir de llavors s’estendrà a altres punts de l’extrem nord de la serralada, on a més s’intensificaran a partir del vespre. Al llarg de la jornada no es descarta que la precipitació afecti també, de forma més dispersa, a altres punts del Pirineu. La cota de neu se situarà al voltant dels 1.600 metres, si bé al vessant nord del Pirineu serà es situarà entorn dels 1.400 metres, on a partir de 1500 metres s’esperen acumulacions d’entre 10 i 20 cm de neu nova. A l’extrem nord de la serralada i per sobre de 2000 metres s’acumularan quantitats superiors als 20 cm. A banda, fins a primera hora de la tarda també s’esperen precipitacions de distribució irregular a punts del quadrant nord-est febles i disperses, si bé localment seran moderades de matinada al litoral i prelitoral nord. En general, la quantitat de precipitació acumulada serà entre minsa i poc abundant, o puntualment abundant al vessant nord del Pirineu, sobretot a cotes elevades.

Temperatures

La temperatura mínima baixarà moderadament o localment de forma acusada. La temperatura màxima baixarà lleugerament o moderadament.

Visibilitat

A cotes mitjanes i altes del Pirineu es produirà el fenomen del torb, sobretot al vessant nord i la resta de l’extrem nord de la serralada. La visibilitat serà dolenta al vessant nord del Pirineu i altres punts de l’extrem nord de la serralada, mentre que a la resta del Pirineu, la visibilitat serà entre regular i dolenta. A la resta del país, la visibilitat serà bona o excel·lent, malgrat que en moments de ruixat serà regular o dolenta al nord-est i a hi haurà alguns bancs de boira o boirina matinals al prelitoral sud i l’altiplà Central.

Vent

A cotes altes del Pirineu i Prepirineu el vent bufarà de component nord, entre moderat i fort amb cops molt forts. A la resta de la meitat oest el vent bufarà de component oest entre fluix i moderat amb cops forts, i alguns de molt forts al prelitoral sud i les Terres de l’Ebre, mentre que hi haurà estones de vent fluix i variable a les valls del Prepirineu. Al nord de la Costa Brava bufarà tramuntana moderada amb ratxes fortes o molt fortes, així com a la resta de la Costa Brava a partir de la tarda. En general la tramuntana s’intensificarà a partir de migdia. A la resta de la meitat est, el vent bufarà fluix i variable en general, amb predomini del component sud durant les hores centrals del dia.

Comentarios
Multimedia Diari