El Temps a Tarragona: arriben precipitacions

La previsió meteorològica per aquest dimarts, 7 de febrer

| Actualizado a 06 febrero 2023 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Situació general

De matinada la nuvolositat augmentarà ràpidament i el cel quedarà entre molt ennuvolat i cobert arreu.

Precipitacions

A partir del matí s’espera precipitació extensa i continuada a la meitat est, i és probable que de manera dispersa arribi a altres punts del país. A partir de migdia s’estendrà arreu del territori, i al final del jorn quedarà tendirà a fer-se més dispersa i a restringir-se al litoral, prelitoral i resta del quadrant nord-est.

En conjunt serà d’intensitat feble o localment moderada i s’acumularà quantitats minses o poc abundants a l’interior; i poc abundants o abundants a la meitat est i resta de litoral i prelitoral, en especial al Port i a la serralada Transversal, on podrà ser molt abundant (entre 50 i 100 mm).

No es descarta que vagi acompanyada de tempesta i de neu granulada. La cota de neu se situarà entre 600 i 800 metres, si bé a l’interior del quadrant nord-est i del massís del Port podrà baixar fins als 400 metres en moment de xàfec.

A partir de mitja tarda la cota de neu pujarà i se situarà entre els 800 i els 1000 metres al litoral i el prelitoral.

A punts del nord-est, resta del prelitoral i la Catalunya Central es podran acumular més de 10 cm de neu nova per sobre dels 800 metres, en especial a la serralada Transversal i al Pirineu Oriental, on per sobre dels 1500 metres es podran acumular fins a 40 cm de neu.

Temperatura

La temperatura mínima quedarà semblant o lleugerament més alta, mentre que la màxima baixarà lleugerament.

Visibilitat

La visibilitat serà entre bona i regular, i puntualment dolenta a zones elevades del prelitoral i a l’interior del quadrant nord-est.

Vent

De matinada el vent serà fluix i variable a l’interior i bufarà de component nord i est entre fluix i moderat al litoral. La resta del dia s’imposarà el vent de component est, entre fluix i moderat, amb alguns cops forts al litoral, prelitoral i a zones elevades; on hi haurà algun cop molt fort. Tot i això, al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental serà fluix i variable.

Comentarios
Multimedia Diari