5 Consells per a una correcta Ergonomia Visual

Quan passem moltes hores davant d'una pantalla, els ulls poden donar mostres de fatiga que afectin el nostre rendiment i benestar general

02 noviembre 2021 10:25 | Actualizado a 02 noviembre 2021 11:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Quan passem moltes hores davant d'una pantalla, els ulls poden donar mostres de fatiga que afectin el nostre rendiment i benestar general. Per protegir-los, et recomanem seguir aquests 5 consells que milloraran la teva ergonomia visual:

1. Cuida la il·luminació:  Això no vol dir augmentar la intensitat de la llum a l'habitació, un excés de lluminositat no és la solució. La clau és que els focus de llum es distribueixin de manera que no generin ombres o reflexos a la pantalla ni permetin que la llum incideixi directament als ulls.

2. Adopta la postura correcta: Els peus completament recolzats a terra, l'esquena col·locada al respatller de la cadira i la zona lumbar especialment reforçada. A més, assegura espai suficient per recolzar els avantbraços sobre la taula mentre fas servir el teclat. A l'hora d'utilitzar una tablet o un mòbil, procura que la pantalla quedi sempre davant dels ulls sense forçar la postura.

3. Col·loca la pantalla de manera adequada: La part superior del monitor d'un ordinador de sobretaula ha destar a l'alçada dels ulls i mai més elevat que el cap de l'usuari. En el cas dels portàtils, la posició és lleugerament inferior. Els ordinadors s'han de col·locar en perpendicular a les finestres perquè els raigs del sol no incideixin directament sobre la pantalla o als ulls de la persona que els està utilitzant. De la mateixa manera, cal evitar que la llum de les bombetes produeixi enlluernaments. El millor per a la vista és que la pantalla estigui tan lluny com sigui possible dels ulls sempre que es puguin veure les imatges i els caràcters sense fer un esforç. La distància més adequada es troba entre els 50 i els 70 centímetres.

4. Descansa els ulls i parpelleja: Una altra manera de relaxar els ulls és parpellejar amb més freqüència de l'habitual mentre es treballa davant de l'ordinador. Aplica la regla 20-20-20”, aquesta és la pauta: retira els ulls de l'ordinador cada 20 minuts per mirar un objecte que estigui a 6 metres de distància durant 20 segons.

5. Aixeca't: Si és possible, posa't dempeus i estira els músculs cada 30 minuts per evitar que s'entumeixin i reduir, lleugerament, els efectes del sedentarisme.

L'arribada del teletreball fa més complicat que les empreses adequïn les zones de treball dels seus empleats perquè desenvolupin les tasques amb les mesures de seguretat necessàries. Si és el teu cas, és fonamental que com a treballador en remot t'asseguris de seguir les pautes definides per l'empresa.

Parar atenció als senyals que ens envien els ulls també és molt important: augment del llagrimeig, envermelliment i picor d'ulls, visió borrosa que no remet en deixar de mirar la pantalla, mal de cap, indicis dull sec o augment de diòptries.

Més informació a les nostres botigues OPTIQUES TEIXIDÓ de  Reus, Tarragona, Sant Pere i Sant Pau i Valls i a https://www.opticateixido.com/

Comentarios
Multimedia Diari