Más de Sociedad

CaixaBank lidera l'ús de Bizum a Tarragona

Més de cent mil clients de l'entitat a la demarcació han utilitzat Bizum durant l'últim trimestre

Diari de Tarragona

Whatsapp
CaixaBank lidera l'ús de Bizum a Tarragona

CaixaBank lidera l'ús de Bizum a Tarragona

Tarragona, 15 de gener de 2021 -. CaixaBank ha tancat l’any 2020 amb més de 3 milions de clients registrats a Bizum, el que la converteix en l'entitat líder en número d'usuaris, amb una quota del 22,7%. A més, el percentatge d'ús és molt alt: del total de clients de CaixaBank donats d'alta en el servei de pagaments, més del 90% l'han utilitzat en els últims tres mesos. El creixement respecte a l'últim trimestre de 2019 representa un 156%. En els últims tres mesos, els clients de l'entitat han realitzat gairebé 33 milions d'operacions per un import de més de 1.500 milions d'euros, la qual cosa representa haver participat en el 38% del total d'operacions de Bizum.

A Tarragona, hi ha 103.449 clients de l'entitat que han utilitzat Bizum durant l'últim trimestre, el que suposa un increment del 143% respecte el mateix període de l'any anterior. 

La majoria dels clients de CaixaBank que utilitzen Bizum es concentren a Catalunya, Andalusia i Madrid. L'entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar ha augmentat el número d'usuaris actius a Bizum en totes les comunitats autònomes, tant a nivell anual com trimestral.

Bizum no és una aplicació sinó una forma de pagament avançada integrada en les apps de les principals entitats bancàries

Rapidesa, seguretat, senzillesa i millora de l'operativa

L'èxit del servei es basa en la seva conveniència d'ús, la rapidesa, la seguretat i la senzillesa, amb una bona experiència d'usuari. A més, els clients tenen la possibilitat de fer donacions a més de 2.500 ONG i comprar en més de 8.000 comerços online actius, dels quals més de 1.300 són gestionats pel grup CaixaBank.

Aquesta operativa se suma a la resta de serveis de Bizum com sol·licituds o enviaments múltiples de diners, integració amb els principals serveis de veu, repartir el tiquet d'una compra realitzada amb les aplicacions de CaixaBank i la portabilitat de comptes d'altres entitats.

Oferir la millor experiència d'usuari en tots els canals de relació amb els clients, físics i online és un dels pilars del Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank. L'entitat compta actualment amb base més gran de clients digitals d'Espanya, amb més de 7 milions d'usuaris totals de tots els canals digitals.

Temas

Comentarios

Lea También