CaixaBank va destinar el 2020 més 800.000 euros a projectes socials a Tarragona

Principalment programes destinats a pal·liar els efectes provocats per la pandèmia, com el repartiment d'aliments o la dotació de material escolar per a la infància 

22 enero 2021 20:34 | Actualizado a 23 enero 2021 07:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona, 22 de gener del 2021.- CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha destinat 44,8 milions d'euros a projectes socials locals durant l'any 2020, la qual cosa ha permès desenvolupar més de 8.500 iniciatives amb prop de 7.000 entitats socials de tota Espanya localitzades i canalitzades a través de la xarxa d'oficines de CaixaBank.

L'entitat financera presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar compta amb la xarxa comercial més gran del sector a Espanya i amb la més gran capil•laritat territorial, ja que és present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000 persones. En 229 municipis, és l'única entitat financera present. Aquesta àmplia distribució permet detectar necessitats socials d'àmbit local, així com conèixer els projectes d'organitzacions i entitats que poden pal·liar aquestes situacions i aconseguir suport econòmic per a ells del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”.

2020: un any marcat per les ajudes per pal·liar els efectes de la Covid-19

El 2020, el 89% de les oficines de CaixaBank repartides a tota Espanya van canalitzar aportacions a projectes en benefici de la societat i les comunitats locals. Mitjançant aquesta col·laboració, prop de 7.000 entitats socials s'han beneficiat l'any passat de les ajudes.

Cal destacar que la majoria de les aportacions ha anat destinada a pal·liar els efectes socioeconòmics provocats per la Covid-19. De forma més concreta, la inversió s'ha dirigit a accions destinades a col·lectius en exclusió social i pobresa; programes destinats a millorar la qualitat de vida de les persones grans, col·lectius amb necessitats especials o malalts; accions vinculades amb la gent gran; així com projectes d'inserció laboral.

Entre les iniciatives secundades, es troben accions de distribució d'aliments, de la mà de menjadors socials, a col•lectius vulnerables; repartiments de material escolar i tecnològic per a la infància en risc d’exclusió, així com la dotació de tablets a residències per a la gent gran. 

L’acció social de CaixaBank a Tarragona

Al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, CaixaBank, a través del pressupost cedit per la Fundació “la Caixa”, ha col·laborat durant 2020 amb 149 projectes de 140 entitats socials locals per un import global de 805.782 euros.  

El 37% del pressupost s’ha destinat a iniciatives en l’àmbit de la malaltia i discapacitat seguides de l’exclusió social (31%) i la pobresa infantil (16%). També s’han recolzat projectes de suport a la gent gran i de foment de la inserció laboral.  

Entre les col·laboracions dutes a terme  a les terres tarragonines destaquen les següents:  
A Tarragona ciutat:
Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, La Muntanyeta, AECC, Càritas Diocesana de Tarragona, Associació Joventut i Vida, Fundació Rafael de Panasachs. 

A Reus:
Fundació Pere Mata, F. Rosa Maria Vivar, Down Tarragona, Taller Baixa Camp, Mossèn Frederic Bara i Cortiella, Associació Alzheimer Reus i Baix Camp.

A la Tarragona interior:
Assoc. Pro Persones Disminucio Psiquica Conca de Barberà, Arquebisbat de Tarragona, Fundació Vilaniu per l’Atenció a la Dependència. 

El Vendrell:
Fundació Pau Casals, Fundació Privada Santa Teresa del Vendrell, HH.Carmelitas Teresas de San José, Associació Avancem Junts, Fundació Privada Salut Mental Catalunya.

A la Costa Daurada:
Fundació Privada Auditori Josep Carreras, Assoc. Familiars Alzheimer Costa Daurada, Ass. Solidària Sosciathlon, AShofi.

A Amposta:
Fundació Serveis Socials del Montsià, Suara, Ass. de familiars malalts mentals Terres de l’Ebre, Fundació Privada Ulldecona. 

A les Terres de l’Ebre:
Hospital i llars de la Sta. Creu de Tortosa, Jeroni de Moraga, Fundació Mercè Pla, Reial Arxicofradia de nostra senyora de la Cinta, Càritas Diocesana de Tortosa.

L'Acció Social és un dels pilars del Pla de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de CaixaBank, dins del seu model de banca socialment responsable.

Comentarios
Multimedia Diari