Institut Cal·lípolis: Salut, Benestar i Lleure

Formació dual, àmplia carta de serveis, aprenentatge competencial, autonomia, futur: som FP

05 mayo 2021 16:25 | Actualizado a 08 mayo 2021 06:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Institut Cal·lípolis és un centre públic de Formació Professional Específic, de la ciutat de Tarragona, amb més de 30 anys d’experiència. Amb el lema Salut, benestar i lleure, la nostra visió és ser un centre de formació professional integrada que sigui referent en les nostres comarques en les famílies professionals de Sanitat, Imatge personal i Activitats físiques i esportives, així com en els Ensenyaments esportius.

Com a novetat en l’oferta formativa, el proper curs l’institut iniciarà el CFGM de Guia en el medi natural i de temps de lleure (LOE) que té una durada de 2 cursos acadèmics i que substitueix a l’antic cicle de Conducció d’activitats fisicoesportives en el medi natural que durava 1 curs. Aquest nou cicle introdueix mòduls d’activitat física en el medi aquàtic i millorarà les competències professionals d’aquests tècnics.

L’institut Cal·lípolis fa una clara aposta per l’FP dual, modalitat que combina la formació en el centre educatiu i l’activitat a l’empresa, facilitant el desenvolupament de les competències professionals en un entorn real i millorant el currículum de l’alumnat. Durant aquest curs el centre ha establert acords de col·laboració amb noves empreses per impulsar l’FP dual als diferents cicles formatius.

L’institut Cal·lípolis ofereix una amplia carta de serveis com orientació professional al llarg de la vida, assessorament i reconeixement, acreditació de competències professionals, formació professional dual entre molts altres. També fomenta l’emprenedoria, la innovació i transferència del coneixement i la mobilitat internacional per donar resposta a les necessitats i expectatives d’alumnat, famílies, persones treballadores, empreses i institucions.

Fem una clara aposta per la innovació metodològica, impulsant el treball amb metodologies actives que preparen a l’alumnat per treballar en equip i li atorguen autoexigència, esforç, cooperació, autonomia i la responsabilitat de resoldre de manera col·laborativa, reptes i projectes vinculats a situacions similars o iguals a les que es donen en l’àmbit professional del cicle que estan estudiant. Dintre d’aquesta aposta, durant el curs actual s’ha començat a impartir el CFGS d’Estilisme i Direcció de Perruqueria tot organitzat per projectes, on els diferents mòduls s’han agrupat per àmbits i dintre de cadascun d’aquests s’han plantejat a l’alumnat projectes i reptes que permeten a l’alumnat construir progressivament el seu propi coneixement. Així mateix impulsem la participació de l’alumnat en certàmens i premis, obtenint bons resultats com en el cas del 1r lloc dels alumnes del cicle d’Emergències sanitàries en el campionat CATskills, o el 1r premi en la categoria d’Innovació i el 2n a la categoria d’emprenedoria dels alumnes de Caracterització i maquillatge professional. Els bons resultats obtinguts en aquestes edicions/premis estimulen tant professorat com alumnat a continuar millorant en la tasca educativa.

A principis de maig s’inicia la preinscripció dels cicles formatius. Al web trobareu tota la informació necessària per poder fer la preinscripció de forma telemàtica. Us animem a que la consulteu i en cas de dubtes us poseu en contacte amb nosaltres.

Consulta la nostra oferta formativa a https://www.institutcallipolis.cat/cat/   i segueix-nos a les xarxes socials amb @Icallipolis

Comentarios
Multimedia Diari