La startup Ebre Drone, seleccionada pel programa 5G ScaleUp Program de Telefónica

La iniciativa ebrenca ha estat una de les quatre escollides per la segona edició del programa impulsor de l'emprenedoria en l'àmbit del 5G a Catalunya

16 marzo 2021 13:01 | Actualizado a 16 marzo 2021 21:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ebre Drone, Flash Park, Hop Ubiquitous i Liip han estat les quatre startups seleccionades per participar en la segona edició del ‘5G ScaleUp Program’, una iniciativa promoguda per 5G Barcelona, un programa de Mobile World Capital Barcelona que treballa per a posicionar a Barcelona i Catalunya com a un entorn innovador i obert per la validació i adopció de tecnologies i aplicacions 5G en un entorn de vida real, i Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica.

Els projectes triats participaran en un programa d'acceleració de quatre mesos en què treballaran per a impulsar l'emprenedoria en l'àmbit de la tecnologia 5G, per la qual cosa tindran accés al laboratori The Thinx 5G Barcelona, un dels entorns de 5G més avançats i millor equipats. A més, rebran formació en àrees com a finances, vendes, màrqueting o inversió, través d'un programa que també compta amb acompanyament, accés a inversors, formació, espais de networking i visibilitat dins de l'ecosistema 5G.

Les startups seleccionades en aquesta edició pel ‘5G ScaleUp Program’ han estat:

Ebre Drone (Tarragona) Fundada el 2019, especialitzada en la captura de dades en els camps de la indústria i l’agricultura mitjançant drons. Líders en fumigació de camps agrícoles i pioners en el manteniment preventiu industrial, especialment en el sector de l’energia (eòlica, solar, xarxa elèctrica...).

Flash Park (Barcelona) Des de l’any 2020 aquesta startup desenvolupa una app per a trobar places d’aparcament en les grans ciutat mitjançant una xarxa de sensors alimentats per energia renovable.

Hop Ubiquitous (Regió de Múrcia) Creada el 2013 es tracta d’una solució pel disseny urbà sostenible que dóna suport a les ciutats a combatre el canvi climàtic a través de l’ajuda en la presa de decisions, inversió responsable i plans d’actuació basats en IoT i IA.

Liip (Valencia) Va arribar l’any 2015 per crear el vertical eHealth a partir de dispositius wearables (IoT) i serveis software innovadors i fàcils d’utilitzar, que proporcionen tranquil·litat, coneixement i prevenció sobre el benestar i la salut de les persones.

Entre els criteris empleats per seleccionar els projectes, s’ha tingut en compte el potencial de mercat i l’escalabilitat de la solució. Unes premisses que també es van utilitzar l’any passat, quan les startups participants en la primera edició del programa van ser Mcsystems, Oliver i Lamarclabs.

“Des de 5G Barcelona i des de MWCapital fem una aposta ferma per potenciar l'emprenedoria en l'àmbit de la tecnologia 5G, per això posem a la disposició de les startups guanyadores el laboratori The Thinx 5G Barcelona, un espai capdavanter on puguin desenvolupar les seves solucions i contribuir a la consolidació de l'ecosistema emprenedor 5G”, explica Eduard Martín, director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona i CEO de 5G Barcelona.

“Des de Wayra (Telefónica) creiem que el 5G Scale Up Program és una gran oportunitat perquè les startups puguin testar els seus productes amb connectivitat 5G i escalar les seves solucions de la mà de mentors i partners clau en l'ecosistema que els aportin valor i els permetin generar impacte” comenta Marta Antúnez, directora de Wayra Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari