Torna a l’escola amb els ulls a ple rendiment!

El 80% de la informació sensorial que arriba al nostre cervell ho fa per via visual, però veure bé no és sinònim de comprendre el que veiem

27 septiembre 2021 10:24 | Actualizado a 28 septiembre 2021 12:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb l’inici d’una nova etapa i un nou curs, invertim molt de temps i il·lusió en organitzar tots els detalls per assegurar una bona tornada: llibres, motxilla, estoig, roba, calçat, etc. Passada la intensitat inicial de setembre i amb les primeres setmanes d’adaptació ja superades, és bon moment per recordar i prestar atenció a un aspecte fonamental en l’aprenentatge i el desenvolupament escolar: la visió.

El 80% de la informació sensorial que arriba al nostre cervell ho fa per via visual, però veure bé no és sinònim de comprendre el que veiem. A mida que compartim amb les nostres filles i fills experiències del seu dia a dia acadèmic, podem detectar si el seu rendiment a l'escola és l’adequat d'acord amb les seves capacitats i esforç realitzat.

Es dispersa o perd l'atenció amb facilitat? Llegeix i comprèn adequadament allò que veu als llibres o a la pissarra?

El sistema visual ha d’adaptar-se als nous requeriments escolars, per això, durant el primer trimestre és imprescindible realitzar un examen visual, així com incorporar algunes rutines i prestar atenció a certs detalls que poden beneficiar a la salut visual.

Per exemple, prendre consciència de l’ús de pantalles digitals i fomentar les activitats a l’aire lliure, amb l’objectiu d’evitar un mal ús de les noves tecnologies i limitar el nombre d’hores que s’hi dediquen. Realitzar activitats a l’exterior durant un parell d’hores, ajudarà als seus ulls a desenvolupar-se correctament.

De la mateixa manera, tenir cura de la postura i la il·luminació a l’espai de treball ajuden a evitar que l’ull s’esforci.

Vine a veure’ns si la teva filla o fill:

1.- Seu massa a prop de la TV o s’aproxima molt als llibres o pantalles digitals.

2.- Es perd entre línies quan llegeix o fa servir el dit per guiar-se en el text.

3.- Decanta el cap per veure millor.

4.- Es frega les parpelles amb freqüència.

5.- Mostra gran sensibilitat a la llum o un llagrimeig excessiu.

6.- Tanca un ull per llegir, veure la TV o, en general, per enfocar millor.

7.- Es queixa de mals de cap o cansament als ulls.

8.- No fa servir l’ordinador perquè li provoca incomoditat ocular.

9.- Detecteu canvis en el seu rendiment escolar.

Més informació a les nostres botigues OPTIQUES TEIXIDÓ de  Reus, Tarragona, Sant Pere i Sant Pau i Valls i a https://www.opticateixido.com/

Comentarios
Multimedia Diari