Mans Unides organitza un concert solidari en benefici d’Haití

El Cor de Cambra InCrescendo actuarà el 6 de novembre a l’Església de Sant Agustí

30 octubre 2021 18:20 | Actualizado a 31 octubre 2021 09:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb la intenció de gaudir de la música i fomentar la solidaritat, Mans Unides organitzarà, el pròxim 6 de novembre a l’Església de Sant Agustí (20 hores) un concert amb l’actuació del Cor de Cambra InCrescendo en favor del projecte d’Emergència pel terratrèmol a Haití. 

El Cor de Cambra InCrescendo va ser fundat el 2008 i està format per dinou membres, units amb el propòsit d’interpretar i, sobretot, de gaudir del cant a cappella. El seu repertori gaudeix d’un caràcter propi, gràcies a les composicions i arranjaments, adaptats a les seves característiques, fetes pel seu director, Eduard Pàmies, nascut a Tarragona. 

D’aquesta manera, Mans Unides vol compartir amb la ciutat dues de les seves passions: el proïsme i les activitats culturals com a pilar pel desenvolupament de les persones. Aquest any desprès d’un llarg període d’inactivitat a causa de la pandèmia, l’organització convida a gaudir de la música amb aquest concert, que compta amb el patrocini del Col·legi d’Enginyers Tècnics i la col·laboració de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona i del Club Gimnàstic. 

El tiquet donatiu és de 10 euros i es pot adquirir a la Delegació de Mans Unides (Rambla Nova, 119 B, 1r, 1a; trucant al telèfon 977 24 40 78 en horari de 9 a 13.30 hores; o bé a l’entrada de l’església, 30 minuts abans del concert). Així mateix, l’organització també ha obert una fila zero (CC: ES20 2100 0006 39 0200703422) i Bizum (33439 Ref. Concert Tarragona) per aquelles persones que no puguin assistir a l’actuació, però vulguin col·laborar en el projecte.

El projecte
«Haití és un dels països més pobres del Carib a causa de polítiques econòmiques inapropiades, escassetat de terres cultivables, deteriorament mediambiental, falta d’inversió pública, etc. Mans Unides hi treballa des de fa més de 40 anys en els sectors de seguretat alimentària, nutrició i producció agropecuària, accés a l’aigua, salut i educació», expliquen des de la institució. Així mateix, recorden que «arran del terratrèmol de 2010, i davant de la devastació provocada, Mans Unides ha anat incrementant la seva presència en tot el territori del país, cobrint la major part dels seus 10 departaments i incorporant enfocaments transversals, com l’adaptació al canvi climàtic, la promoció de la dona o la defensa del Drets Humans».

Recentment, el 14 d’agost de 2021, un nou terratrèmol va sembrar el caos, la mort i la destrucció a Haití. «Mans Unides va contactar amb diversos socis locals de la zona afectada i des d’un primer moment es va donar resposta a les necessitats més urgents. Actualment, continuem amb les accions d’emergència acompanyant a 50 famílies altament vulnerables. Entre els socis locals de Mans Unides cal destacar Nuestros Pequeños Hermanos (NPH), América Solidaria, diverses congregacions religioses i organitzacions de base», destaquen des de Mans Unides.

Comentarios
Multimedia Diari