Contenido Patrocinado

Yzaguirre, el vermut més antic del mercat espanyol, amb 137 anys

En el seu celler del Morell continua la tradició de l’elaboració artesanal a partir de la fórmula botànica que en el segle XIX va ser establerta com a base pel seu fundador

26 febrero 2021 11:04 | Actualizado a 26 febrero 2021 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Des de ja fa més de 130 anys que la familia Salla-Solé, actuals propietaris de BODEGAS YZAGUIRRE, l’empresa productora del vermouth YZAGUIRRE, es dedica al món de la vitivinicultura i de l’elaboració de productes que tenen com a base el raïm. 

Són els germans Salla Solé, Carme-Pep-Jordi, qui en l’actualitat segueixen vinculats al món vitivinícola a través de la producció del vermut YZAGUIRRE, en les seves diferents varietats, en el celler que es troba al Morell, entre Tarragona i Reus, dins del cor del Camp de Tarragona. En aquest celler es continua la tradició de l’elaboració artesanal del vermut a partir de la fórmula botànica que en el segle XIX va ser establerta com a base del VERMOUTH YZAGUIRRE pel seu fundador, Enrique Yzaguirre. Aquests botànics, aquesta manera d’elaborar i fer, han portat a la casa YZAGUIRRE a ser reconeguda i considerada com una de les millors elaboradores d’aperitius, de VERMOUTH, que es poden trobar en l’actualitat, competint al més alt nivell amb els prestigiosos del Piemont i de la Savoia/Savoie.

Els Salla Solé, cada dia més estan impulsant el coneixement i l’expansió del més que centenari vermut que produeixen en el seu celler. Com gairebé tothom coneix, aquest és el vermut més antic del mercat espanyol, primers apunts d’ell sobre el 1884, i en aquests moments ofereix una família ben llarga de productes realment apreciats a casa nostra i a bona part del Món. Tots ells encapçalats pel reconegut YZAGUIRRE ROJO RESERVA.

Però a casa YZAGUIRRE no sols elaboren els seus prestigiosos vermuts, sinó que entroncant amb les antigues especialitats vinícoles del Camp de Tarragona, del Priorat i de la Terra Alta, es produeix, seguint els camins tradicionals d’elaboració, una línia de vins de postres, dolços licorosos, enormement reconeguts també en el mercat local català, així com en altres mercats mundials. Sobretot, la que és la ‘JOIA’ d’aquestes línies de vins tradicionals: el vi de Missa ALTARIS VINUM MISSAE i el vi de Missa J. SALLA. Aquest dolç natural segueix l’elaboració tradicional dels vins de Missa que des de sempre s’han produït a la comarca del Camp i al Priorat i Terra Alta, amb vinyets de Macabeu i Garnatxa blanca. Amb una fermentació natural, feta pels llevats procedents de la vinya, i que serà aturada en el moment que correspon afegint-hi esperit de vi com manen els cànons eclesiàstics.

YZAGUIRRE té el permís de l’Arquebisbat de Tarragona per elaborar aquest vi de Missa des de finals del segle XIX, el que ens parla de l’antiguitat de la tradició i del prestigi de la casa. Igualment, s’elabora un vi Ranci seguint el camí de Sol i Serena, en botes de roure vell, sota la marca RANCI J. SALLA, així com dues excel·lents misteles, una de Macabeu i l’altre de Moscatell. I un dels vins que entronca amb l’antiga tradició vinícola dels envellits semi dolços del Camp de Tarragona, un Tarragona Clàssic anomenat OLD BOAT, vi excepcional que acompanya de forma excel·lent les avellanes i ametlles de les nostres contrades així com l’elaboració de la gran cuina tradicional catalana, la del xup-xup de les nostres àvies i mares. I per acabar, parlem dels seus vins de Costers del Segre, íntimament lligats al Cister, ja que s’elaboren als Omells de Na Gaia, a partir dels vinyets veïns de Vallbona de les Monges i del Monestir del Tallat d’on agafen el seu nom: Monestir del Tallat 35-30-35, Monestir del Tallat Merlot, Monestir del Tallat Merlot Selección i Monestir del Tallat Malbec Barrica. Tots ells elaborats a partir de nobles varietats com la Garnatxa negra, el Merlot, el Cabernet franc i el Malbec, procedent aquest de la zona de Cahors (Quercy-França), el lloc d’origen d’aquesta apreciada varietat.

Si voleu tastar i gaudir de tots aquests productes apropeu-vos a la nostra botiga, la trobareu a Casa YZAGUIRRE al Morell.

Comentarios
Multimedia Diari