Eloi Sánchez, el Sant Magí de 16 anys, veí dels Pallaresos i estudiant de carrosseria

Les Contalles. L’Esbart Santa Tecla va actuar dues vegades a una plaça de la Pagesia plena

| Actualizado a 13 septiembre 2021 13:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

Ahir era el gran dia per l’Eloi. Es va aixecar a les deu del matí, es va preparar la roba, va dinar i a dos quarts de set de la tarda ja feia entrada a la plaça de la Pagesia, per viure un dels moments més emotius de l’any. Per segona vegada, l’Eloi pujava a l’escenari per encarnar la figura del patró de la ciutat. Enguany, les Contalles de Sant Magí de l’Esbart Santa Tecla van celebrar la seva trentena edició i, com a novetat, es van realitzar dos passes a causa de les restriccions de la Covid-19.

El protagonista indiscutible de la jornada –i d’aquest article– va ser l’Eloi Sánchez. Té 16 anys, veí dels Pallaressos i estudiant de segon curs de carrosseria, a la Laboral. Podríem assegurar que forma part de l’Esbart Santa Tecla des del dia que va nèixer. Amb només un any ja participava del Ball de Cercolets. Ha passat per gairebé tots els grups: Cercolets, Turcs i Cavallets, Patatuf i Valencians.

Sánchez explica que no entén la seva vida sense els assajos ni sense l’entitat que l’ha vist créixer. L’any 2019, Jaume Guasch, que fins llavors havia encarnat la figura de Sant Magí a les Contalles, va decidir deixar pas a un altre membre de l’Esbart. L’escollit va ser l’Eloi. «No m’ho esperava, va ser una sorpresa», explica el jove. Va ser aquell agost quan va estrenar el càrrec. L’any passat, a causa de la pandèmia, no va poder repetir l’experiència.

Ahir, després de l’actuació, l’Eloi confessava que havia arribat un dels moments més emotius de la jornada. «En circumstàncies normals, ens abraçaríem», deia.

Quatre assajos

Tot i les restriccions de la Covid-19 i que els dansaires van haver d’actuar amb la mascareta posada, l’espectacle va ser més especial i emotiu que mai. Com a novetat, enguany es van realitzar dos bolos, amb les entrades esgotades. El grup només va poder assajar quatre dies comptats a l’Auditori Camp de Mart. «Després d’un any i mig sense gairebé activitat, vam haver de recordar algunes coses. Però això és com anar en bicicleta, que no s‘oblida», explicava l’Eloi. L’únic desig d’aquest jove és que la pandèmia no torni a jugar males passades i que l’any vinent es pugui ballar ja sense mascareta.

Comentarios
Multimedia Diari