Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Mor el periodista gastronòmic Fèlix Llovell

Era el director de la guia ‘Elecció Gourmand de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès’

| Actualizado a 01 junio 2022 23:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El periodista gastronòmic Fèlix Llovell ha mort a l’edat de 73 anys. El director de la coneguda i prestigiosa Guia Elecció Gourmand de Catalunya, Andorra i altres llocs d’interès ha traspassat envoltat de la seva família a l’edat de 73 anys.

Va col·laborar en diferents mitjans de comunicació

Llovell va néixer a la ciutat de Tarragona, el desembre del 1948. Era llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB) i també en Periodisme i Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

La seva dilatada trajectòria en el món del periodisme el va portar a iniciar-se en la professió col·laborant amb el Diario Español de Tarragona, a banda de ser corresponsal del Correo Catalán, Mundo Diario, ABC, o La Vanguardia, durant la dècada dels setanta i començaments dels vuitanta.

Convertir passió en professió

Com a bon gastrònom, Fèlix Llovell va convertir la seva gran passió, la gastronomia, en professió, dedicant-se al periodisme turístic i gastronòmic. L’any 1985 va crear, conjuntament amb el fotoperiodista tarragoní Ramon Segú, la revista Gastronomía y Turismo, alhora que col·laborava en prestigioses guies i revistes d’aquesta matèria, de nivell nacional com eren Restauradores, Club de Gourmets i la Guia Gourmetour.

L’any 1990, ell i Ramon Segú van crear la primera Guia de Restaurants de les comarques tarragonines i de la Costa Daurada. Dos anys més tard, el 1992, i coincidint amb la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona, van iniciar la Guia Gourmand, un projecte pioner que any rere any, primer en paper, i en l’edició online posteriorment, segueix sent a dia d’avui un referent de consulta informativa pel que fa a restaurants i hotels de Catalunya, Andorra i d’altres llocs d’interès.

La seva polivalència gastronòmica el va portar l’any 2001 a publicar el llibre La cuina de les comarques tarragonines. Durant molts anys, a banda d’editar i dirigir la Guia Gourmand, ha col·laborat periòdicament informant sobre gastronomia i turisme en publicacions, com Catalunya Sud, La Voz de la Hostelería y el Turismo, Claxon, El Punt Diari, El Indicador de Economía, Notícies TGN, Viu Tarragona i emissores de ràdio com Onda Rambla Punto Radio i Onda Cero.

Comentarios
Multimedia Diari