Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

11.000 nens tarragonins fan origamis solidaris

La campanya promoguda per la Fundació Mútua General de Catalunya arriba a la cinquena edició. A tota Catalunya, han participat 82.000 alumnes

Diari de Tarragona

Whatsapp

La Fundació Mútua General de Catalunya tanca la cinquena edició de la campanya ‘1 Origami 1 Euro’ celebrant el milió de grues solidaries recollides a llarg de totes les edicions.

Enguany, s’ha aconseguit que cada origami fos una peça única, i s’han recollit més de 200.000 grues de paper, petites obres d’art plenes de desitjos, fetes per més de 82.000 alumnes de 208 escoles de tot Catalunya, que han convertit aquest projecte en “el batec de la Mútua”.

Dels 82.000 alumnes, 11.000 són estudiants de la província de Tarragona que pertanyen a 25 escoles com ara el col·legi Sant Domènec de Guzmàn de Tarragona, el Col·legi Sant Pau de Reus o l’Institut Marta Mata de Salou, entre d’altres.

Des de ”1 Origami 1 Euro” s’han realitzat un total de 24 models diferents de papers amb motius geomètrics que cada nen i nena ha pogut decorar personalment. Aquests dissenys han estat inspirats en els tradicionals mandales, unes representacions tradicionals de la cultura hindú i budista sobre la vida on els colors transmeten tot un seguit d’energies i beneficis.

Pintar amb colors redueix l’estrès i l’ansietat, millora la concentració i la capacitat d’introspecció. Un fantàstic exercici de relaxació per als més petits i també per als més grans. Per això, aquest any el temps dedicat a personalitzar cada peça és més important que mai, enfortint així el lligam emocional amb el projecte solidari “1 Origami 1 Euro”.

Aquest any el donatiu anirà en benefici de La Marató de TV3, la Solidaritat Sant Joan de Déu i els Amics de la Gent Gran. Al llarg de totes les edicions la Fundació Mútua General de Catalunya ha col·laborat amb 250.000€ de donatiu repartits entre entitats com la Fundació Josep Carreras, la Fundació Catalana Síndrome de Down, l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC) i la Fundació Dr. Iván Mañero, a més de totes les edicions de La Marató de TV3 amb les que ha coincidit la campanya “1 Origami 1 Euro”.

Com cada any, les escoles que han participat han pogut triar a quina de les tres entitats volen destinar els seus origamis. Així doncs, la Fundació Mútua General de Catalunya repartirà la part proporcional del donatiu de 50.000€ amb un 62.3% a La Marató de TV3, el 22.56% a Solidaritat Sant Joan de Déu i un 15.14% que anirà cap als Amics de la Gent Gran.

En els propers mesos, la Fundació Mútua General de Catalunya repartirà aquests conjunts d’origamis en format “Senbazuru” a hospitals i residències de tota Catalunya, per tal de desitjar salut i benestar a totes aquelles persones que ho necessiten.

 

 

Temas

Comentarios

Lea También