150 municipis del Camp i l'Ebre faran actuacions per millorar la gestió i la qualitat de l'aigua per al consum humà

La Diputació de Tarragona concedeix ajuts per valor de 600.000 euros que es destinaran enguany a inversions i manteniment de la qualitat

19 mayo 2017 18:32 | Actualizado a 21 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Un total de 150 municipis faran aquest any inversions i accions de manteniment per a la millora de la gestió i la qualitat de l'aigua de consum humà. La Diputació de Tarragona ha acordat concedir 600.000 euros per subvencionar un total de 245 actuacions a tot el territori amb aquesta finalitat. D'aquestes, 111 tenen a veure amb inversions per adquirir aparells i fer diferents accions de millora, amb una aportació global de 300.000 euros. La resta d'actuacions, un total de 134, estan relacionades amb el manteniment, la realització de controls i analítiques i altres despeses sobre la gestió i la qualitat de l'aigua. Per aquest concepte, la institució destina un altre import de 300.000 euros.

Des de la Diputació es destaca que aquesta aportació permet als municipis adquirir, entre altres elements i aparells, mòduls automàtics de cloració, fotòmetres per mesurar el clor de l'aigua i filtres per millorar-ne la qualitat. A més, aquests ajuts fan possible la realització de totes les analítiques que la llei estableix que han de fer els municipis amb caràcter anual i obligatori.

A les subvencions hi han pogut optar els municipis i les entitats municipals descentralitzades de fins a 8.000 habitants. Els ajuts es concedeixen seguint, entre d'altres, criteris sobre nombre de població i d'acord amb un percentatge màxim de finançament, que en alguns casos, arriba al 95%.

Comentarios
Multimedia Diari