18 projectes vallencs reben els ajuts al teixit cultural

La convocatòria s’atorga a entitats que desenvolupen al llarg de l’any debats, conferències, tertúlies... vinculades al patrimoni

10 julio 2018 09:18 | Actualizado a 24 julio 2018 12:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La nova convocatòria de suport al teixit cultural vallenc, convocada per la Xarxa de Cultura, aporta recursos econòmics a 18 entitats de la ciutat, per valor de 15.300 euros.

Aquest programa forma part d’una de les línies culturals estratègiques impulsades per l’Ajuntament que col·loca les associacions vallenques com a motor no sols de la vida cultural sinó també de la identitat de la ciutat.

Aquesta convocatòria del programa d’Ajuts al Teixit Cultural contribueix a generar una oferta cultural molt important a la ciutat. Fruit dels diferents projectes, al llarg de tot l’any les entitats organitzen debats, conferències, tertúlies, presentacions de llibres, concursos de fotografia i microrelats, projeccions de cinema, exposicions, concerts musicals, actuacions vinculades al patrimoni immaterial local i català, noves iniciatives en l’àmbit de la cultura tradicional, i vingudes de grups d’altres localitats. 

De manera paral·lela, els ajuts serveixen per projectar el teixit associatiu local més enllà de la pròpia ciutat en actuacions desenvolupades en altres territoris de l’Estat. Enguany les noves tecnologies han tingut un pes destacat amb els projectes proposats pel col·lectiu Valls Piula.

18 entitats

Les entitats beneficiàries són AFUMA, l’Associació cultural l’Aleta, l’Associació Josep R. López, la Colla Pessigolla, el Cor Audite, el Cor Divisi, el Cor infantil Cors Alegres, la Coral Espinavessa, la Coral Terpsícore, el Centre Aragonès, el Centre de Lectura, el Cine Club, la Fundació Unió Anelles de la Flama, el Grup d’Artistes de Nadal, l’Institut d’Estudis Vallencs, la Llar del Jubilat, la Societat Coral Aroma Vallenca, i Valls Piula.

La comissió seleccionadora ha estat integrada per quatre gestors culturals dels municipis de Tarragona, El Morell i Valls.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Valls
, Marc Ayala, ha manifestat que «continuarem apostant per la cultura com una eina creadora d’identitat ciutadana, com generadora d’inclusió social, com aglutinadora i catalitzadora de la diversitat que vivim en els nostres carrers».

El també president de la Xarxa de Cultura ha apuntat que «el treball de les entitats i els col·lectius vallencs és un eix central i transversal en l’estratègia integral del desenvolupament local de la nostra ciutat».

Com a novetat enguany l’Ajuntament va organitzar una sessió pràctica de treball entre les entitats i les tècniques de la Xarxa de Cultura, per resoldre els dubtes en la tramitació d’aquests ajuts. Ayala ha explicat que «valorem molt positivament aquest paper facilitador que hem de tenir les institucions envers els ciutadans i les entitats sense ànim de lucre».

L’Ajuntament de Valls ha aportat 108.200 euros en aquestes convocatòries en el període comprès entre els anys 2011 i 2018. El programa ha permès que s’hagi contribuït al finançament i desenvolupament de 144 projecte que, en paraules del regidor de Cultura, Marc Ayala «ajuden a potenciar la marca de Valls com a ciutat de cultura participativa».

Comentarios
Multimedia Diari