200 espècies de bolets en una exposició al Morell

Prop de 3.000 persones visitaran la mostra, ubicada als baixos de la Casa de la Vila

19 mayo 2017 21:30 | Actualizado a 22 mayo 2017 12:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els bolets més saborosos, els prohibits o els més exòtics es poden contemplar en la 21a Exposició de bolets Vila del Morell, que es troba instal·lada als baixos de la Casa de la Vila i que encara es pot visitar durant tot el dia d’avui, des de les deu del matí i fins a les vuit del vespre.

Aquesta proposta cultural i gastronòmica al voltant de la micologia està organitzada per l’entitat Tocasts del Bolet, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Morell i esdevé un atractiu singular tant pels entesos en la matèria com per la gent en general. La mostra va obrir les portes ahir a la tarda, la qual va rebre nombrosos visitants, «bàsicament experts i entesos en micologia, atrets per aquesta exposició que s’ha guanyat un nom en el sector», explicava Toni Villanueva, portaveu de Tocats del Bolet.

De complir-se les expectatives, entre ahir i avui es calcula que seran prop de 3.000 persones les que visitaran l’exposició. Un dels atractius afegits de la jornada d’avui, que acostuma a rebre la visita de tota mena de públic, és el tast que s’oferirà a partir de la una, als jardins de la casa consitorial, a base d’un guisat de bolets amb carn, xampinyons a la planxa i brou de bolets, al preu simbòlic d’un euro. Perquè tothom ho pugui tastar, l’organització prepararà 500 racions de cadascun dels tres plats.

A l’Exposició de Bolets, enguany s’hi poden veure fins a 200 espècies micològiques, que són el resultat de l’equip de buscadors de Tocats del Bolet, repartit en diferents expedicions. Els bolets han estat plegats en un radi de 300 quilòmetres, per tal d’assegurar-se la major varietat possible. Villanueva manifesta que a banda de recórrer les zones boletaires de casa nostra, s’han endinsat «a boscos del Prepirineu, Aragó i sud de França».

De forma didàctica, amb simulació de l’hàbitat natural en miniatura, els bolets s’exposen classificats, amb el corresponent rètol del nom científic de cada espècie, i amb el nom amb què són coneguts popularment (català i castellà), adjuntant el distintiu de si són o no comestibles. Els marcats amb dos quadrets verds són els excel·lents; un quadret, els comestibles; el quadret de color taronja, els mediocres o no comestibles; els marcats amb un quadret vermell, tòxics; i dos quadrets vermells, molt tòxics.

Durant la visita són moltes les persones que consulten a Tocats del Bolet, per aclarir dubtes i aprendre a distingir les diferències entre els bolets bons i dolents. Alguns boletaires, un xic decebuts enguany per l’escassetat de bolets als boscos, s’interessen per saber si encara tindran ocasió d’omplir el cistell. En opinió de Toni Villanueva, «el bo de la temporada encara està per arribar», amb una nova, abundant i més sana florida.

Comentarios
Multimedia Diari