200.000 euros per escollir projectes per la ciutat de Valls

Aquest mes, els ciutadans podran presentar les seves propostes i l’octubre s’espera que se sotmetin a votació popular
 

14 julio 2018 15:45 | Actualizado a 23 julio 2018 10:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Amb el lema ‘Vine i fes la teva proposta’, aquest mes de juliol s’obre el procés de pressupostos participatius per al 2019. El procés arrenca amb importants novetats, entre elles l’augment de la dotació econòmica fins als 200.000 euros -un 43% més que aquest 2018-, com també l’ampliació de les sessions informatives prèvies aquest mes de juliol a diferents barris de la ciutat per estimular la participació ciutadana.

Es vol que aquestes sessions informatives obertes i descentralitzades per barris serveixin per detallar totes les etapes del procés de pressupostos participatius que ara s’obre i alhora facilitar que els veïns puguin presentar-hi també les seves propostes de projectes. Així, s’han programat trobades veïnals en 7 punts de la ciutat, distribuïts geogràficament per proximitat als diferents barris de Valls. Aquesta fase de reunions informatives i de recollida de propostes començarà el 19 de juliol.

Cal destacar que es podran fer les propostes de projectes a les mateixes sessions informatives als barris. En aquest sentit, s’ha dissenyat una dinàmica participativa per tal que entre els assistents a cadascuna de les reunions es puguin presentar fins a un total de 5 propostes col·lectives, de tal manera que es vol incentivar així la participació i el treball conjunt dels veïns de cada zona a l’hora de seleccionar projectes.

El procés que arrenca aquest juliol amb una dotació econòmica de 200.000 euros és la tercera edició dels pressupostos participatius a la ciutat de Valls. En les dues anteriors, es van posar a disposició 75.000 euros l’any 2017 i 140.000 aquest 2018, en uns processos en els quals els ciutadans van poder escollir directament a través de votacions set projectes.

Comentarios
Multimedia Diari