400 joves viuen en primera persona l’esport adaptat

L’objectiu de l’activitat era aconseguir la plena normalització del col·lectiu de les persones amb discapacitat en la societat

01 diciembre 2017 09:55 | Actualizado a 01 diciembre 2017 10:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Jugar a bàsquet amb cadira de rodes, practicar tennis taula asseguts a una cadira, jugar a futbol amb una mà a l’esquena o fer atletisme amb els ulls tapats.

Aquests són alguns dels esports que van experimentar ahir en primera persona 400 alumnes de segon i tercer d’ESO dels instituts de l’Alt Camp. 

L’activitat va tenir lloc entre el pavelló Joana Ballart i les pistes de futbol del Vilar. La tercera edició de la jornada Adapta’t a l’esport estava dins de la cinquena Setmana de les Capacitats, i va durar des de dos quarts de deu del matí fins a les dues del migdia.

Durant la jornada, els joves es van dividir amb grups i van poder viure en primera persona diferents disciplines esportives com el bàsquet adaptat, zumba o experimentar el que es sent quan una altra persona et guia.

L’objectiu de l’activitat era aconseguir la plena normalització del col·lectiu de les persones amb discapacitat en la societat, mitjançant la informació i suport de les accions de les entitats que hi treballen. 

Xavier Fortés, alumne de 3r d’ESO de l’Institut Narcís Oller, va explicar després de la jornada que «he vist la dificultat que tenen les persones amb discapacitat a l’hora de practicar un esport».

L’alumna Judit Pérez del Jaume Huguet va afirmar que «les activitats m’han agradat, però per mi ha faltat temps».

L’activitat estava organitzada pel Patronat Municipal d’Esports, el Consell Esportiu de l’Alt Camp, IES Jaume Huguet, la Federació Mestral-Cocemfe Tarragona i la Fundació Ginac. 

Hi van participar els alumnes de l’Institut Narcís Oller, l’Institut Jaume Huguet, Col·legi Claret i Serra de Miramar de Valls.

L’Institut Fonts del Glorieta d’Alcover també va assistir a la jornada a les instal·lacions del Vilar.

Més activitats

Per cloure la cinquena Setmana de les Capacitats, demà dissabte 2 de desembre tindrà lloc la festa el Pati.

La jornada durarà de les onze del matí fins a la una del migdia. Allà es realitzaran diferents activitats per a tots els públics. A dos quarts d’una del migdia tindrà lloc la lectura de consignes i el parlament institucional.

A continuació hi haurà l’actuació castellera de la Colla Castellers per la Il·lusió.

També hi haurà un Dance Mob: Balla per les capacitats, a càrrec de l’escola Infinity Dansa de Valls.

A la tarda les activitats continuaran. De les quatre fins a les set, a la Sala Redstar tindrà lloc la Trèvolfest. Serà una discoteca inclusiva amb el DJ Abadia. L’entrada són 5 euros amb consumició no alcohòlica inclosa.

Comentarios
Multimedia Diari