58 persones en risc d'exclusió actuaran en 17 espais naturals de la demarcació de Tarragona

Les actuacions de millora, preservació i prevenció de riscos es realitzaran en els pròxims mesos en el context d'un acord entre la Diputació de Tarragona i l'Obra Social 'la Caixa'

19 mayo 2017 17:49 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

En els pròxims mesos, un total de 58 persones que actualment es troben en risc d’exclusió sociolaboral faran actuacions de conserva i millora en 17 espais naturals de la demarcació.

Els treballs s’emmarquen en la renovació de l’acord signat dimarts entre el president de la Diputació, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, amb l’objectiu de preservar, prevenir de riscos i millorar entorns naturals al mateix moment que es dóna ocupació a diverses persones que ho necessiten. L’aportació econòmica és de 450.000 euros per part de l’Obra Social ‘la Caixa’.

Concretament, s’actuarà en nou comarques. En el cas de l’Alt Camp, s’adequarà la llera del riu Gaià al terme de Vila-rodona per evitar futures inundacions, mentre que a Alcover es treballarà en la qualitat del Glorieta eliminant espècies invasores i afavorint el creixement de les autòctones.

Pel que fa al Baix Camp, es farà prevenció d’incendis a l’Albareda de la Resclosa fins al Pantanet de la Selva del Camp, a l’ermita de la Roca de Mont-roig i a la zona dels gorgs i molins de Riudecanyes. També es crearà un itinerari saludable a Riudoms.

Al Baix Penedès, es condicionarà l’entorn de l’àrea forestal i recreativa del Montmell i es netejarà la llera de la Riera Sant Miquel de Santa Oliva, mentre que a la

Conca de Barberà es plantaran arbres autòctons als camins fluvials del Francolí a Montblanc i es millorarà l’accessibilitat a la zona del riu Gaià i el gorg de la Farrera a Santa Coloma.

D’altra banda, al Montsià es recuperarà per a ús públic el camí de Sirga al Delta de l’Ebre, al Priorat es treballarà al riuet de Scala Dei, a Ribera d’Ebre es farà prevenció d’incendis als senders de les Moles, al Tarragonès es crearà un itinerari saludable entre el Catllar i la Riera de Gaià, mentre que a la Terra Alta també es crearà un itinerari saludable entre Gandesa i el balneari de la Fontcalda.

La cinquantena de persones en risc d’exclusió social greu que participaran en aquests treballs pertanyen a col·lectius de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental severa, aturats de llarga durada, expresos, exdrogoaddictes i joves tutelats.

Comentarios
Multimedia Diari