65 inscrits a la jornada de comunicació de l’Hospital Universitari Joan XXIII

Periodistes i professionals sanitaris van debatre sobre comunicació científica, protecció de dades, ètica de la informació i comunicació interna.

14 noviembre 2017 17:40 | Actualizado a 14 noviembre 2017 17:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El passat divendres 10 de novembre, l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona va celebrar la seva primera jornada de comunicació, commemorant el 50è aniversari del centre sanitari.

El gabinet de comunicació de la institució sanitària, dirigit per Montserrat Salvador, va organitzar un programa que va comptar amb la participació de professionals sanitaris i del món científic i amb periodistes, amb l’objectiu d’unir “dos mons professionals diferents, però necessàriament cooperants, amb rutines diverses i, per tant, amb circumstàncies desiguals, però obligats a entedre’s”, va afirmar el periodista i coordinador de la jornada, Diego Pérez.

Més de 60 persones es van inscriure a una jornada acreditada pel departament de Formació de l’ICS Camp de Tarragona.

El gerent territorial de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, va inaugurar la jornada que va comptar, com a ponents, amb periodistes com Toni Orensanz, Sara Sans, Karla Islas, Esteve Giralt, Norian Muñoz, Yolanda Garcia i Oliver Márquez, que van compartir debat amb professionals com el director de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), Joan Vendrell, la directora de comunicació de l’ICS, Eva Peruga, el coordinador de la recerca en Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona, Josep Basora, o el gerent de la Fundació Privada PortAventura, Joan Adserà, entre d’altres.

L’organització de la jornada també va donar veu als pacients amb la participació, també com a ponent, de la representant de l’Associació de Trasplantats Hepàtics de Catalunya, Eva Vallvé. El director de l’Hospital Joan XXIII, Albert Pons, va fer la cloenda.

Els debats i les opinions, diverses i molt interessants, que van sorgir durant la jornada, van coincidir en la necessitat d’enfortir aspectes com: la professionalitat i l’ètica de treball, tant des del punt de vista individual com de les organitzacions, la humanització de les organitzacions, en referència a la gestió de les persones i, també, pel que fa a l’emissió de missatges i d’informacions, i la capacitat per potenciar la comunicació emocional sense trepitjar l’ètica professional i els drets de les persones. L’organització de la jornada va anunciar la voluntat de donar continuïtat a aquest projecte els propers anys.

Comentarios
Multimedia Diari