85 detinguts a tot l'Estat per defraudar prop de 800.000 euros a la Seguretat Social

L'operació s'ha desenvolupat parcialment a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona

19 mayo 2017 22:33 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La policia espanyola ha detingut 85 persones per defraudar prop de 800.000 euros a la Seguretat Social a través de set empreses fictícies en una operació policial d'àmbit estatal i desenvolupada parcialment a les demarcacions de Lleida, Girona i Tarragona. L'organització estava formada per membres d'una mateixa família a qui els suposats treballadors pagaven entre 1.200 i 1.700 euros per la compra d'un contracte i uns 300 euros per cada un dels mesos que van constar com a donats d'alta a la Seguretat Social. L'objectiu era que persones estrangeres poguessin demanar autorització per residir a l'Estat i obtenir subsidis i ajudes socials per desocupació.

L'organització, que estava formada per membres d'una mateixa família d'origen marroquí, operava en diverses províncies espanyoles des del setembre del 2014. L'objectiu era que persones estrangeres poguessin sol·licitar autorització per residir a l'Estat i obtenir subsidis i ajudes.

Concretament, les investigacions van posar de manifest que les suposades empreses havien generat un deute amb la Seguretat Social de 242.726,43 euros a més de les prestacions obtingudes de manera fraudulenta per als suposats treballadors, uns 537.905,32 euros més.

A banda de les detencions, es van fer dos entrades i registres de domicilis, d'on es va intervenir nombrosa documentació. L'operació, dirigida des de Pamplona i Logronyo, també s'ha desenvolupat a Castelló, Múrcia, Saragossa, Alacant, Granada, Sant Sebastià, Guadalajara, Almeria, Algesires, Lleó i Osca.

Comentarios
Multimedia Diari