A la presó sis dels vint detinguts de l'operació policial contra el frau fiscal a Tarragona

Els catorze restants queden en llibertat amb càrrecs, imputats per blanqueig de capitals, defraudació d'hisenda pública i pertinença a grup organitzat

19 mayo 2017 23:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per sis dels arrestats per formar part d'una xarxa il·legal de venda de cotxes de luxe. Segons ha informat el TSJC a tots els se'ls imputen els delictes de blanqueig de capitals i pertinença a grup organitzat. A cinc també se'ls acusa de defraudació d'hisenda pública, a dos d'amenaces, i només a un d'ells d'extorsió i de tinença il·lícita d'armes. La resta de detinguts, catorze, han quedat en llibertat provisional amb l'obligació de comparèixer cada quinze dies al jutjat. Tres d'ells, però, han marxat detinguts a Madrid perquè tenien una ordre europea de detenció. La causa ja no està decretada secreta.

El jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona ha pres declaració, durant el cap de setmana, als vint detinguts amb què es va saldar dimecres una operació contra el frau fiscal a Tarragona. Segons fonts policials, vuit individus més ja van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu policial.

Els sis detinguts per qui el jutge ha demanat presó provisional sense fiança són Stefan A., Bruno B., Salomón H., Álvaro T., Zeus B. i Eva B. A la resta, catorze arrestats més, el jutge els ha deixat en llibertat amb càrrecs, amb l'obligació de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat, acusats de blanqueig de capitals, pertinença a grup organitzat i defraudació d'hisenda pública. Tot i això, tres d'ells han marxat detinguts a Madrid perquè tenien una ordre europea de detenció. Es tracta de Mario S., Trung D. i Joselin Charles F.

La causa, segons ha detallat el TSJC, ja no està decretada secreta, i seguirà les diligències oportunes al jutjat de Tarragona.

L'operació policial, realitzada conjuntament per la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i la policia francesa, va tenir lloc dimecres, amb una quinzena d'entrades i registres a la mateixa ciutat de Tarragona, així com a Torredembarra (Tarragonès), Creixell (Tarragonès), l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) i El Perelló (Baix Ebre). També es van produir entrades a Perpinyà, Màlaga i Almeria, i és que es tracta d'una organització internacional, però amb l'epicentre a les comarques de Tarragona.

La xarxa estava dedicada a defraudar l'IVA de la hisenda francesa a través de la compra de cotxes de gamma alta. Des de Romania, Bulgària, Espanya i Eslovènia s'emetien les factures falses per a uns vehicles que acabaven a França o Itàlia. Es calcula que el valor de l'estafa ascendiria a un total de 20 MEUR, tot i que altres fonts l'eleven fins a 80 MEUR.

Els investigadors del funcionament mafiós d'aquesta organització també consideren que han pogut cometre altres delictes contra la salut pública -tràfic de drogues- o amb temes relacionats amb la prostitució.

Comentarios
Multimedia Diari