A presó cinc homes per robatoris a Tarragona i Valls

Els detinguts, de nacionalitat romanesa i veïns de Balaguer, havien fabricat eines artesanalment per forçar els panys

19 mayo 2017 23:06 | Actualizado a 22 mayo 2017 21:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els Mossos han detingut cinc homes, d'entre 26 i 45 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Balaguer per dotze delictes de robatori amb força i pertinença a grup criminal. Els fets es remunten a principis d'any quan els mossos van obrir una investigació per trobar els autors que havien perpetrat diversos robatoris amb un mètode inèdit, anomenat 'bumping', a les comarques de Ponent. Els lladres s'havien fabricant eines artesanalment per poder forçar els panys de la porta - de la mateixa marca comercial- sense destrossar res, tot i que la porta estigués tancada amb dues voltes de clau. A l'interior del domicili del detinguts, els agents van trobar joies, monedes de col·leccionisme i aparells robats.

Des de principis d'any, els Mossos havien obert una investigació per trobar els lladres que portaven a terme robatoris en pisos utilitzant un mètode inèdit a les comarques de Ponent. Es tracta del 'bumping' on els delinqüents forcen el pany de la porta d'un domicili, encara que estigui tancada amb dues voltes de clau, sense deixar-hi cap marca aparent. Un fet que desconcertava els propietaris dels immobles afectats que, en arribar a casa, havien desaparegut joies, diners o aparells electrònics i no havia cap entrada forçada.

La investigació ha permès determinar que els lladres s'havien especialitzat en forçar panys d'una única marca comercial. Fins i tot s'havien fabricat eines artesanalment per aconseguir accedir als immobles. Cada un dels cinc membres del grup tenia unes funcions determinades. Mentre uns conduïen fins al lloc que volien assaltar i s'encarregaven de les tasques de vigilància, altres comprovaven que no hi havia ningú a l'interior de l'habitatge i s'encarregaven d'emportar-se tots els objectes de valor.

Fins a dia d'avui, els agents els relacionen amb una dotzena de robatoris amb força que es van produir entre el 24 de febrer i el 7 d'abril a diferents poblacions catalanes. Tres d'ells van succeir en domicilis de la ciutat de Lleida, tres més a la capital del Tarragonès, dos a Valls (Alt Camp), dos més a Rubí (Vallès Occidental), un a Tàrrega (Urgell) i un altre a Balaguer (Noguera).

Des del cos dels Mossos d'Esquadra informen que després d'una complexa investigació, els policies van aconseguir localitzar un habitatge - situat al carrer de la Botera de Balaguer- que els lladres utilitzaven com a residència temporal. Pels volts de dos quarts de deu del matí del 8 d'abril, els cinc sospitosos van sortir del domicili i es van distribuir en dos vehicles. Quan es disposaven a sortir de la població, els agent els van interceptar i detenir. A l'interior del vehicle van trobar diversos jocs de claus modificades i rossinyols i eines adaptades per manipular els bombins dels panys.

A l'interior de l'habitatge on vivien van trobar una quarantena d'objectes de dubtosa procedència. Entre ells hi havia moltes joies, rellotges de polsera, monedes de col·leccionisme, diners i tota mena d'aparells electrònics. Part dels objectes han pogut ser identificats i retornats als seus propietaris.

La investigació continua oberta i on es descarten noves detencions i imputacions perquè, fins ara, s'han recuperat moltes joies amb inscripcions que no han estat reconegudes pels propietaris dels domicilis assaltats. Els Mossos estan investigant sobre la seva procedència. Tots els detinguts, amb antecedents policials, van passar el 10 d'abril a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Balaguer que va decretar el seu ingrés a presó.

Comentarios
Multimedia Diari