ANC i Òmnium registren 34.000 inscrits a la Diada a Tarragona

Cau un 24% en relació amb el 2015 el nombre de persones apuntades a la manifestació, que enguany se celebra també a Lleida (30.440), Berga, (28.000), Salt (42.000) i Barcelona (200.100)

19 mayo 2017 18:14 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han registrat 34.000 inscripcions per participar en la mobilització independentista a la ciutat de Tarragona. Els organitzadors de les manifestacions van donar a conèixer ahir al matí aquesta dada, tot ressaltant que encara és possible inscriure-s’hi i que, en qualsevol cas, la Rambla Nova de Tarragona s’omplirà segur perquè, com passa cada Onze de Setembre, hi acudiran persones que no s’han inscrit prèviament.

Pel que fa a les dades de les altres quatre ciutats on se celebrarà la Diada amb l’ANC i Òmnium, a Lleida eren 30.440 inscrits, a Berga 28.000, a Salt 42.000 i a Barcelona 200.100. En total, doncs, hi ha 342.000 persones apuntades a la mobilització sobiranista de demà, un 24% menys que el 2015, quan es van registrar 450.000 inscrits.

«Tornarem a fer història en nombre de manifestants al carrer», va pronosticar el president de l’ANC, Jordi Sànchez, ahir en donar a conèixer les dades junt amb el seu homònim d’Òmnium, Jordi Cuixart.

Cal recordar que a la ciutat de Tarragona els actes se centraran a la Rambla Nova i al passeig de les Palmeres. En aquest indret, des de les onze del matí i fins a les dues de la tarda hi haurà instal·lada una fira d’entitats, amb espectacles familiars, inflables, música i parades de menjar i beguda. A les quatre de la tarda els participants prendran posicions als respectius trams de la Rambla Nova, repartits per comarques. A les 17.14 hores, les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l’inici de l’acció, batejada amb el nom ‘Som República Catalana’.

Llavors s’iniciarà la lectura del manifest comú i els concentrats aixecaran les cartolines amb la forma de punt, i els mouran per aconseguir l’efecte del batec d’un cor. Tot seguit es farà el mateix a Berga, a Salt, a Tarragona i a Barcelona, per aquest ordre. El moment culminant serà quan tots els participants de les cinc ciutats estiguin fent bategar els punts alhora.

Llibertat d’expressió

D’altra banda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, va enviar ahir un informe al Tribunal Constitucional (TC) sobre la ratificació de l’informe de la Comissió Constituent, en què defensa la seva actuació al capdavant de la cambra, i que la llibertat d’expressió i el dret de participació dels ciutadans a través dels seus representants s’ha de produir «sense pertorbacions il·legítimes». A l’informe recorda que el Parlament és la «seu natural del debat polític» i que l’eventual resultat del debat parlamentari és qüestió que no ha de condicionar anticipadament la viabilitat mateixa del debat. Quant al TC, l’Alt Tribunal no executarà de manera immediata l’incident per desobediència a les seves sentències obert contra la presidenta Forcadell, que podria portar a sancions cautelars o penals contra ella, malgrat haver-li-ho sol·licitat el Govern central.

De fet, el TC no té previst executar de manera immediata tampoc l’altre incident per desobediència a les seves sentències per part d’institucions catalanes que té plantejat, referent a l’acció exterior catalana. No en resoldrà cap fins a no haver resolt abans el recurs sobre la llei que preveu els esmentats incidents segons van confirmar ahir a Efe tres fonts diferents del TC.

Comentarios
Multimedia Diari