Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Abel Martí Gallofré: 'L'adjudicació de la nova escola és motiu de festa major'

Entrevista a l'alcalde de la Nou de Gaià

Joan Boronat

Whatsapp
Abel Martí Gallofré, alcalde de la Nou de Gaià. Foto: CEDIDA

Abel Martí Gallofré, alcalde de la Nou de Gaià. Foto: CEDIDA

Martí fa una valoració sobre la seva arribada a l’alcaldia i parla de l’actualitat municipal que ve marcada per l’adjudicació de la nova escola, durant molts anys reclamada.

- Nou alcalde de la Nou...

- Sí. He agafat el relleu de Jordi Cañellas, amb el qual vaig ser regidor i formar part de l’equip de govern l’anterior legislatura. La Casa de la Vila no m’és desconeguda però la perspectiva canvia força des de la responsabilitat d’una regidoria a assumir l’alcaldia; em tocarà aprendre. Si més no estem satisfets perquè hem mantingut la majoria absoluta de cinc a dos.

- En l’entrevista a l’alcalde, per la Festa Major, cada any preguntàvem sobre la tan esperada nova escola. Per fi sembla que ja és aquÍ.

- Sens dubte aquesta és una molt bona notícia per al poble, després de tants anys d’espera i d’ajornaments. És per fer festa major. L’obra ha estat adjudicada per un import de 2.200.769 euros i el termini d’execució és de sis mesos. El nou col·legi Les Codinetes es construirà en forma de L a redós de la pista municipal que hi ha tocant l’edifici de la Cooperativa Agrícola, i serà d’una línia. Podria estar enllestit el març o abril de l’any vinent. Actualment l’escola local compta amb un centenar d’alumnes.

- Algunes millores previstes?

- Volem acabar la nova pavimentació en el tram que falta del carrer Cases Noves –uns 200 metres, aproximadament– en el qual ja es va procedir, en el seu dia, a la gasificació i renovació de la conducció d’aigua. És el mateix cas que els carrers Jaume I i Santa Magdalena. Quedarà fer l’avinguda de Catalunya, però això serà més endavant. En una banda de les cases s’ha de canalitzar el gas, i en general, revisar la xarxa d’aigua, ja que és el punt on es registren més fuites.

- Com es presenta la Festa Major de Santa Magdalena?

- Comença avui i acabarà dimecres, festivitat de la patrona. Aquesta tarda hi haurà el pregó a càrrec de Jordi Sànchez, president de l’ANC, i la llonganissada a l’hora de sopar, amb ball a la revetlla. Del dissabte destaca el ball de festa major, amb la Girasol, i del diumenge, el concert de jazz a càrrec de la Big Band State College Area High School Jazz Band, formació de Pensilvània formada per nois d’entre 16 i 18 anys. Un concert realment extraordinari i exclusiu.

Voldria afegir un apunt: després de quatre anys consecutius, enguany no representarem el Ball de Santa Magdalena, a fi i efecte de deixar-lo «reposar» i veure com es pot d’alguna manera reorganitzar.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También