Abel Martí Gallofré: 'L'adjudicació de la nova escola és motiu de festa major'

Entrevista a l'alcalde de la Nou de Gaià

19 mayo 2017 22:17 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Martí fa una valoració sobre la seva arribada a l’alcaldia i parla de l’actualitat municipal que ve marcada per l’adjudicació de la nova escola, durant molts anys reclamada.

- Nou alcalde de la Nou...

- Sí. He agafat el relleu de Jordi Cañellas, amb el qual vaig ser regidor i formar part de l’equip de govern l’anterior legislatura. La Casa de la Vila no m’és desconeguda però la perspectiva canvia força des de la responsabilitat d’una regidoria a assumir l’alcaldia; em tocarà aprendre. Si més no estem satisfets perquè hem mantingut la majoria absoluta de cinc a dos.

- En l’entrevista a l’alcalde, per la Festa Major, cada any preguntàvem sobre la tan esperada nova escola. Per fi sembla que ja és aquÍ.

- Sens dubte aquesta és una molt bona notícia per al poble, després de tants anys d’espera i d’ajornaments. És per fer festa major. L’obra ha estat adjudicada per un import de 2.200.769 euros i el termini d’execució és de sis mesos. El nou col·legi Les Codinetes es construirà en forma de L a redós de la pista municipal que hi ha tocant l’edifici de la Cooperativa Agrícola, i serà d’una línia. Podria estar enllestit el març o abril de l’any vinent. Actualment l’escola local compta amb un centenar d’alumnes.

- Algunes millores previstes?

- Volem acabar la nova pavimentació en el tram que falta del carrer Cases Noves –uns 200 metres, aproximadament– en el qual ja es va procedir, en el seu dia, a la gasificació i renovació de la conducció d’aigua. És el mateix cas que els carrers Jaume I i Santa Magdalena. Quedarà fer l’avinguda de Catalunya, però això serà més endavant. En una banda de les cases s’ha de canalitzar el gas, i en general, revisar la xarxa d’aigua, ja que és el punt on es registren més fuites.

- Com es presenta la Festa Major de Santa Magdalena?

- Comença avui i acabarà dimecres, festivitat de la patrona. Aquesta tarda hi haurà el pregó a càrrec de Jordi Sànchez, president de l’ANC, i la llonganissada a l’hora de sopar, amb ball a la revetlla. Del dissabte destaca el ball de festa major, amb la Girasol, i del diumenge, el concert de jazz a càrrec de la Big Band State College Area High School Jazz Band, formació de Pensilvània formada per nois d’entre 16 i 18 anys. Un concert realment extraordinari i exclusiu.

Voldria afegir un apunt: després de quatre anys consecutius, enguany no representarem el Ball de Santa Magdalena, a fi i efecte de deixar-lo «reposar» i veure com es pot d’alguna manera reorganitzar.

Comentarios
Multimedia Diari