Abelló (CiU) proposa soterrar l'N-240 a Sant Salvador un cop entri en servei l'A-27 fins a Valls

El candidat planteja els 'Vials Tarragona' per poder anar caminant o en bicicleta de punta a punta de la ciutat

19 mayo 2017 22:47 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El candidat de CiU a Tarragona, Albert Abelló, vol connectar tots els barris perquè es pugui anar d'una punta a l'altra de la ciutat passejant o en bicicleta. El projecte es basa en l'adequació de dos eixos perpendiculars que ha batejat com 'Vials Tarragona', un dels quals connectarà els barris de Ponent amb les urbanitzacions de Llevant, i l'altre de Sant Salvador i Sant Ramon al Serrallo. Una de les propostes més destacades és el soterrament de l'N-240 a Sant Salvador, que Abelló vol impulsar un cop entri en servei l'A-27 fins a Valls i es redueixi el trànsit de la carretera. La proposta de la candidatura nacionalista també preveu l'ampliació de les voreres de dos ponts del riu Francolí.

El candidat de CiU a les eleccions municipals a l'Ajuntament de Tarragona, Albert Abelló, es compromet a impulsar la connexió de tots els barris de la ciutat. "Ho farem creant els Vials Tarragona, uns vials que permetran anar des del barri més allunyat de Ponent, Bonavista (Buenos Aires), fins al més allunyat de Llevant, Ferran; i des de Sant Salvador al Serrallo, passejant o en bicicleta", ha explicat aquest dilluns des de les Cases Barates.

Els Vials Tarragona seran dos eixos perpendiculars (nord-sud i est-oest) que aprofitaran tant els recursos viaris actuals i els de nova adaptació amb l'objectiu d'aconseguir una major proximitat entre els sectors més allunyats de la ciutat. "Seran dos nous eixos cívics i urbans que es faran realitat amb actuacions als laterals de les calçades actuals per permetre el seu esponjament i possibilitar que els ciutadans puguin anar a peu o en bicicleta de punta a punta de la ciutat", ha assenyalat Abelló.

 

Eix nord-sud: de Sant Salvador al Serrallo

El primer dels vials contempla soterrar el tram de la carretera N-240 des de l'entrada de Sant Salvador fins a la rotonda d'accés a l'entrada de la urbanització Sant Ramon. Amb un cost d'1,5 MEUR, l'actuació es faria un cop el tràfic de vehicles es redueixi gràcies a l'entrada en funcionament de l'autovia A-27 fins a Valls. Abelló vol eliminar la barrera que divideix el barri de Sant Salvador amb Santa Isabel convertint l'espai amb una zona de vianants.

A més, aquest eix transcorreria en paral·lel a l'N-240 des de la rotonda d'accés a Sant Ramon, Sant Pere i Sant Pau -on es milloraria l'accés al barri i al Campus Sescelades-, i arribaria al centre de la ciutat, a la rotonda on conflueixen les avingudes de Catalunya, d'Andorra i de la República Argentina. El vial es desviaria cap a l'Avinguda de Vidal i Barraquer fins a arribar al Serrallo. L'actuació també inclou la millora de l'accés des de l'alçada del Pont del Diable fins al Serrallo per la llera del riu Francolí.

 

Eix est-oest: de Bonavista a Ferran

El Vial Tarragona d'est a oest connectaria els barris de Ponent amb el centre de Tarragona i fins a arribar a les urbanitzacions de Llevant. En aquest cas s'aprofiten les actuals voreres de l'antiga carrera de València, que també es reformarien. Abelló també vol crear un vial paral·lel a la carretera T-11, que s'uniria amb el de l'antiga N-340 a l'alçada del barri d'Icomar.

L'actuació preveu l'ampliació, sense modificar l'estructura general, de dos ponts del riu Francolí per tal d'eixamplar l'actual vorera, "actualment molt poc utilitzada a causa del seu mal estat". El projecte també pretén actuar sobre el petit sector ubicat davant del Col·legi Sant Pau amb l'objectiu de connectar el carrer Maria Cristina amb la Vall de l'Arrabassada. Des de la Vall de l'Arrabassada, el Vial Tarragona connectarà amb la Via Augusta i, des d'allà, transcorrerà en paral·lel a la carretera N-340 passant per totes les urbanitzacions de Llevant.

Comentarios
Multimedia Diari